В легло с… мама

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

sleeping

Откровението на една майка, че все още спи с 16-годишния си син в едно легло смути доста Интернет потребители, но шокът дойде най-вече от признанието, че жената не ползва бельо.

Дали с цел да предизвика умишлен интерес, признанието на тази майка определено шокира Интернет обществото, предизвика хиляди коментари и над половин милион преглеждания.

Простичкият на пръв поглед въпрос дали това е „ОК“, всъщност е толкова смущаващ, че ако човек го приеме на сериозно, остава дълбоко притеснен.

„Грешно ли е, че спя гола в едно легло с 16-годишния си син?“

Изобщо не е изненадващо, че огромна част от коментиралите са отговорили категорично с „ДА“.

Една част от тях са изказали и мнение, че тази майка задължително трябва да обясни на сина си, че нейното поведение ще бъде прието за грешно от по-голямата част от хората в обществото.

Други са на мнение, че ако момчето бе споделило този факт със свои приятели, учители или роднини, това би довело до повдигане на много въпроси и би се превърнало в правен казус, поне що се отнася до порядките в САЩ.

“Агенцията за закрила на детето не би допуснала, че подобно нещо е нормално. Това ще е мнението и на съдии, психолози и психиатри. За подобно поведение вие трябва да бъдете арестувана и осъдена като сексуален насилник. Дори подобно поведение да не е със смисъла на сексуален акт.” – гласи едни от коментарите.

Друг участник в дискусията пита майката: „Струва ли си всичко това? Какво ви коства да си сложите нещо върху тялото докато спите или просто да спите в различни стаи?“

Друга майка казва, че синът й би бил крайно унизен дори само да спи в една нея с нея, да не говорим за това да спят без пижами в едно легло.

“Аз имам 16-годишен син. Той щеше да умре от ужас и срам, ако аз дори му предложа да спи в една стая с мен, дори да съм облечена с 10 фланели. Когато беше на по-малко от 5 обичаше да спи при мен, но откакто премина тази възраст, просто е немислимо!“

“Проблемът не е, че спиш гола”, пише друг потребител, “а, че споделяте едно легло с тинейджъра си. Аз съм поддръжник на идеята, че в голотата няма нищо лошо, но на тази възраст хората имат нужда от повече пространство.”

“Дори ако ви е неудобно да спите с дрехи, това което трябва да направите е, да приемете, че у дома си имате един млад мъж.”

“Вие нудистка ли сте? Не мога да си представя да се сгуша гол до майка ми през нощта.”

“Нашето семейство сме нудисти. И у дома непрекъснато някой се разхожда гол. Когато бях малък се случваше да спим с родителите ми голи в едно легло, но след това престанахме, родителите ми са много отворени, но и много отговорни и трезво мислещи хора.”

“Родителите трябва да спрат да мислят за децата си като за порцеланови кукли, за това, че трябва да ги предпазваме от всичко. Когато обясним на децата с разбираеми за тях думи, те могат да разберат всичко, независимо колко са големи. Обяснете на сина си защо правите това и го предупредете, че ще има хора, които ще са на друго мнение и няма да ви разберат.”

Дали този пост е истински или измислен, остава загадка. Обичайният начин на мислене обикновено ни вкарва в коловози, от които ни е трудно да излезем, но някой може да е решил да провокира именно това или пък иска да направи допълнителен трафик на сайта си, но истината е, че въпросът поставя на дневен ред много важни теми за отношенията между родители и деца, на фона на отчуждението и неразбирането в обществото ни. Различните изказвания представят разнообразието от схващания и разбирания за живота, обществото и порядките в него. За едни нудизмът е напълно нормално поведение, но за други той е нещо недопустимо дори само в рамките на семейството.

Истината обаче е, че най-вероятно, подобно поведение от страна на една майка и родителите изобщо би било особено травматизиращо за дете в тинейджърска възраст, независимо дали то е момче или момиче.

Вие как бихте коментирали този случай?

превод със съкращения и адаптация от: www.mamamia.com.au

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

31,637 преглеждания

Comments are closed.