„Усмихни се, Карин дом“ – фестивал с кауза

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

karin_dom.jpg

През почивните дни, на 16-ти и 17-ти септември, веднага след началото на учебната година, във Варна се проведе благотворителният фестивал „Усмихни се, Карин дом“, като този път залогът наистина е голям, а каузата сериозна.

С участие в забавленията на фестивала „Усмихни се, Карин дом“ всички заедно помогнаха за запазването на група „Усмивка“ – за деца с комплексни нужди и група „Малки+“ – за деца с комуникативни затруднения, които Карин дом финансира със средствата събрани от фестивала.

Благодарение на всички гости и партньори на събитието,  децата с комплексни и интензивни нужди имат своята група „Усмивка“, носеща името на фестивала. За децата от аутистичен спектър и с комуникативни затруднения също бе създадена терапевтична група “Малки+”. Вече трета година групите се финансират от средствата събрани на фестивала, което доказва, че варненци умеят да се забавляват добре и същевременно да помагат.

„Понякога зад една крачка, знак или думичка има толкова много труд, упоритост, внимание и мисъл от страна на детето, семейството, специалистите, учителите. Наградата за нас са детските усмивки и техните успехи.“ – сподели Мариана Николова – директор на Карин дом.

За да бъде събитието забавно за цялото семейство, организаторите бяха подготвили силна фестивална програма. Безброй детски работилници посрещнаха децата през двата почивни дни (арт ателиета, музикални и литературни работилници, фотография, йога, капоейра, орнитология, настолни игри, търсене на съкровище и скачане с чували, стрелба с лък са само част от програмата).

Арт зоната показа ръчнонаправени бижута и предмети за дома и уроци по рисуване на чаша вино. За татковците отново имаше кът с крафт бира и барбекю, а фермерският пазар посрещаше привържениците на здравословното хранене, а лимонадени изкушения разхлаждаха уикенда.

На голямата сцена пред поляната на Карин дом звуча „Магията на детското кино“ с държавна Опера Варна в събота, а добре познатата ни група PIF зарадва присъстващите в неделя.

За първа година в двора имаше разположени фотографски кътове с приказни мотиви, защото приказките са и основна тема на тазгодишния фестивал, преминаващ под надслова „Приказна градина“.

“Усмихни се, Карин Дом” 
www.smile.karindom.org   

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,049 преглеждания

Comments are closed.