Уникална детска градина отваря врати в Бургас

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
detska-gradina-burgas
Община Бургас изгради нова детска градина в комплекс “Меден рудник” без употребата на никаква пластмаса. Използвани са само рециклируеми материали. Неслучайно тя носи името на любимото на малчуганите по цял свят дървено човече Пинокио.

Дървото е най-използваният материал и в интериора. От него са направени столчетата, масичките, леглата, много от играчките.
Детската градина има чудесен физкултурен салон, облицован в дърво, който си има и стени за катерене. Близо до него се намира библиотеката.

Малчуганите ще прекарват много време навън, просторният двор е проектиран и обзаведен като голяма класна стая на открито, но и като място за движение и спорт. Там има футболно игрище и комбинирани съоръжения за игра. Посадени са десетки млади дървета от най-различни видове, които не след дълго ще дадат хубава сянка

В двора има билкова градина. Засега в нея растат няколко стръка маточина, мента и джоджен. Очаква се занапред родители и деца заедно да я напълнят цялата с различни видове ароматни растения, от които в столовата да се вари “чай”.

На двора има “музикални кутии”, сглобени от метал, дърво, бамбук, с които децата могат да произвеждат звуци. Там са монтирани различни видове учебни дъски: черна, за писане с тебешир; бяла, за рисуване с боички; дъска, върху която се лепят магнити. На няколко места може да се играе морски шах. В двора има инсталация, в която може да се налива вода, за да се извършва наблюдение на нейното движение и други свойства, както и сензорна пътека с различни сектори, напълнени с речни камъни, пръст и есенни листа, върху които децата да стъпват боси.

Родителите също ще участват в процеса на обучение. Предвижда се всеки от тях веднъж в месеца да прекарва по един ден с групата на своето дете. Целта е близостта и съвместната работа на преподаватели, родители и деца да създаде една по-добра атмосфера в учебния процес.

Новата детска градина ще отвори врати през септември.Тя е построена в така наречения Районен център на “Меден рудник”, където е пълно с млади семейства с малки деца.

Източник

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

13,667 преглеждания

Comments are closed.