Ученическата спортна школа в София осигурява безплатни занимания за децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

sport

На 1 октомври 2019 г. стартира годината за Ученическата спортна школа на Столична община. Тя е част от Центъра за подкрепа за личностно развитие и дава възможност на децата да се занимават безплатно със спорт и изкуство.

Девет вида спорт – плуване, бадминтон, баскетбол, волейбол, спортна гимнастика, лека атлетика, тенис на маса, хандбал и художествена гимнастика ще могат да практикуват децата в радлични столични училища с помощта на квалифицирани треньори.

Плуването е в 6 училища в различни райони на София. Леката атлетика е в 88-о и 151-во училище и на стадион “Васил Левски”. Волейбол има в 43-то и 135-о училище, както и в зала “Триадица”. Подробна информация за всеки спорт родителите могат да видят в официалната страница на  Ученическата спортна школа на Столична община. В момента треньорите си правят групите, а заниманията ще започнат от 15 октомври 2019 г., съобщават от школата.

Родителите не дължат никакви месечни и годишни такси.

Издръжката на спортните обекти се поема изцяло от Столична община, а заплатите на треньорите, които са символични, се осигуряват от МОН.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,593 преглеждания

Comments are closed.