Твори! Играй! Бъди! Или иначе казано – за седми път Беглика

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

beglika02

Какво е август без Беглика фест?

Ако не можете да си го представите и все още не сте го преживели, значи е време да ви се случи? Вече седем години организаторите на първия по рода си фестивал, който отнема човека от града и го връща към онова, на което истински принадлежи – природата и самия себе си, остават верни на традицията и събират най-преданите си фенове отново край язовир Голям Беглик.

За четири, изпълнени с всякакви магии, дни – от 27 до 30 август на язовир Голям Беглик в Родопите ще се случи събитието, което събира в едно родни и европейски новатори в музиката, работилници без аналог и полезни практики за пречистване на тялото и духа. Или казано иначе – шанс да почувстваме собствения си ритъм и да дишаме по-леко, в единение с природата, далеч от градската джунгла.

За да е съвсем лесно приобщаването към това уникално преживяване, организаторите му споделят с нас броени дни преди началото, официалния трейлър на събитието, инспирирано от неповторимата сила на фестивала. Концепцията на видеото съвпада изцяло с посланието му, а именно – човекът излиза от рамките на града, в който е затворен, за да се върне обратно към изначалната си връзка с природата.

beglika01

Идеята и реализацията на трейлъра е на студио damar. Във видеото е използвана двойна експонация на човешки силует с градски и природни пейзажи. Силуетът танцува и този танц изразява начина, по който човек възприема света наоколо. Той се освобождава от ограниченията на средата и се връща към свободата, от която винаги има нужда. Обитаваните от нас пространства са метафора за състоянията и емоциите ни, но в крайна сметка ние сами правим избор да следваме себе си и достигаме до посланието и слогана на фестивала – “Твори. Играй. Бъди.”

Музиката във видеото е на нашумелия румънец Argatu, познат най-вече от експериментаторската банда Subcarpati, която смесва традиционен румънски фолклор с дъбстеп и хип-хоп бийтове. Феновете на жанра ще влязат в ритъма на Argatu, който преди дни обяви, че ще участва като хедлайнер на фестивала и ще зарадва публиката с нови парчета.

Акцент в програмата е и един от най-изявените посланици на Беглика – българката Ирина Жекова-Irè, която от години живее и твори във Франция, където песните й звучат между кафенето на Амели Пулен в Париж и катедралата St. Еustache. И в това няма нищо случайно – магията на Irè е в енергията, с която създава музиката си – лек трип-фолк, който съчетава в себе си небрежността и свободата на уличните музиканти с нашите впечатляващи народни мотиви. На Беглика певицата за първи път ще представи песните от новото си EP – “There Goes My Heart”, което отново пленява с нежните й вокали и характерното за стила китарно fingerpicking свирене.

Тридневният билет за фестивала е на цена 85 лева и може да бъде закупен от мрежата на Ticketlogic, както и от магазини “Стената” и “На тъмно”. Подробности за груповите промоции можете да намерите тук.

Повече информация за фестивала на http://beglika.org/

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,406 преглеждания

Comments are closed.