• No categories

Цветни очила превземат лятото

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2_KWIAT_Tendencii-2017

Няколко дни преди Цветница KWIAT представи новата си колекция за 2017 г., която е невероятно пъстра и богата на модели и форми.

Представянето на новата колекция на KWIAT точно на Цветница съвсем не е случайно, тъй като на полски kwiat  означава цвете. Затова и KWIAT празнуват имен ден на най-красивия пролетен празник.

Историята на името е свързана с цветята, но и с любовта. Всичко започва преди повече от половин век, когато полякиня от знатна фамилия и българин от Своге се влюбват. Любовта им минава през много трудности – дълга раздяла, различни пречки и над 600 любовни писма, които ги свързват през границите на Полша и България. Но Михаил и Мария успяват да се преборят за любовта си и техните чувства разцъфтяват в България. Тя е лекар офталмолог и обожава цветята, затова когато той създава семейната фирма – KWIAT – свързва името с любовта към своята съпруга. А любовната история продължава и в следващото поколение на семейството. Синът на Мария и Михаил – Павел Цветков – също открива любовта в Полша в лицето на Едита. Двамата избират да се развиват в България и разработват семейна фирма KWIAT. Така те решават да създават очила за българския пазар със същото полско име за „цвете“ и подготвят първата колекция цели две години. Тя е само от 45 модела за цялата година, за разлика от колекциите за 2017-та година, които имат общо 1200 позиции в различни разновидности. А общото между всички тези колекции е, че са направени от същите хора със същото специално внимание и любов.

В колекцията слънчеви очила KWIAT 2017 изобилието от цветове при дамските и унисекс очила включва: розово, лилаво, небесно синьо, сьомга, много бонбонени багри и нежни нюанси. В принтовете са интересни комбинациите от строго геометрични форми в рамката, които редуват цветовете – синьо, жълто и зелено. Остават актуални моделите, които наподобяват дърво, както и комбинациите в принтовете тип „хавана“ и „костенурка“ в синьо, кафяво и зелено. Навлизат и прозрачните елементи, при които принтът изпъква само на светлина. Интересни са и моделите с брокат в рамката, но като цяло очилата от матови материали са по-актуални от гланц моделите. Сред актуалните предложения за годината са и тези в милитъри стил в кафяво, жълто и зелено. При мъжките модели очила цветовете са предимно горска сянка, синьо, черно и сиво. С цветовете се акцентира на различни детайли, като например края на дръжките, който при някои модели е в различни цветови комбинации.

Формите са разнообразни, преобладават закръглените. Интересен и практичен е моделът тип „глазант“, който не ограничава с рамка виждането надолу и настрани, което е много полезно при шофиране.

Огледалните стъкла продължават да са модерни. Те вече са по-прави, което създава усещане, че са по-скоро полуогледални. Хит при тях са стъклата в цвят розово-златно, актуално остава и покритието тип „хамелеон“.

Стъклата на всички очила в колекцията са поляризирани и имат технологично надграждане с по-висока UV защита. Очилата са много леки и комфортни за носене.

При всички модели слънчеви очила KWIAT има възможност стъклата да бъдат сменени с диоптрични.

KWIAT

Снимки:
Фотосесия с новите модели слънчеви очила на KWIAT за 2017-та година.
Фото: © Борислав Йосифов и Николай Иванов
Фото © KWIAT

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,654 преглеждания

Comments are closed.