Царица vs пешки – Love vs Words

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Print

Книга, каквато не сте чели досега – неумолима, рязка и искрена. В нея е скрита непоносимата истина за живота, която ще ви разплаче… от смях. Да наречем нещата с истинските имена – без свян и лицемерна претенция за морал. Книга за опасните игри.

„Шахматен урок номер 1: Две Царици на шахматната дъска. Пешки, които могат да станат Царици. Много жени на едно място. А толкова малко Царе. Да си обучим нови, предлагам аз.

Шахматен урок номер 2: Когато държиш Царица в ръката си, я държиш като най-хубавото нещо, което ти се е случвало, а не я слагаш на G1 и не очакваш да е твоят рицар на бял кон.

Шахматен урок номер 3: Пешки, пешки, но кой няма нужда от роби?“

„Царица vs пешки“ е книга, каквато със сигурност не сте чели досега. В нея ще се сблъскате с безпощадната искреност в женски образ. Книга, която говори за нещата от живота с безмилостна откровеност, в нея ще се срещнете с темите, за които по принцип не се говори. За недоизказаните и премълчавани неща. За живота без кимоно, без маскараден грим и без ветрило.

Блогът Еden Flamingo, който всички четат тайно, се превърна в истинска сензация, а тя в книга.  Над  30 000 посещения на ден, хиляди воайори, които настървено дебнат за поредната порция безпощадни думи и истини, поднесени директно, без заобикалки и в прав текст.

„Царица vs пешки“ е книга, която ще накара мнозина да загубят голяма част от илюзиите си, но и ще ги въведе в неочаквани и дълбоки размисли. Това е една книга, в която със сигурност ще намерите себе си. Или да се изгубите.

Жанрът на книгата е трудно определим, със сигурност не е роман, по-скоро е сбор от разкази, една откровена експозиция на мисли, която може да взриви всеки. Тази книга ще ви накара да се вгледате дълбоко в себе си, да потърсите личните избори в живота си, да се попитате правилни или не са те. Тя е и вълнуващо пътешествие към истината за изборите на хората около вас и чрез които се оглеждаме в обществото.

За значимите хора, които оцеляват през годините и са винаги там – в емоционалния ви бекграунд, невидими режисьори на всичките ви действия. Хората, при които искате да се върнете, от които не искате да си тръгнете. Книга за връзките от разстояние и връзките от прекалено близо. Книга за красивите емоции при грозните обстоятелства. За миналото, което си е сложило етикет „Настояще“ и за бъдещето, което сами избирате дали ще се случи. Книга за първичната, сексуалната, нелогичната, безкомпромисната, потисканата любов, скрита зад въоръжения ви до зъби цинизъм.

Може да се каже, че „Царица vs пешки“ е и книга-казино. Ако ви липсва смелост да я прочетете значи: „Можеш да си останеш средностатистическа пешка на черно-белите полета на собственото си псевдо рицарство. Шахът не е за всеки. Но за повечето пешки е мат в няколко хода.“

Еden Flamingo е синоним на остър език, придружен със силен шут от остро токче по самочувствието на всички онези мъже, демонстриращи неприемливи маниери. Авторът зад този псевдоним е в сянка, на множество причини навеждат на мисли, че зад него се крие образа на силна жена, покорителка и победителка. Тя без съмнение е царица в собствената си игра. Неумолима, рязка и искрена и желана. Еden Flamingo е и един свеж, забавен и силен глас на фона на прикритите усмивки и премълчани забележки.

За Eden Flamingo

Авторът на тази книга освен че е мистерия, предизвиква истинска истерия. Еden Flamingo всъщност е блог, който всички следят и тайно четат. Една сянка, един силует на една дама, чиито истории всички искат да четат още и още.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,780 преглеждания

Comments are closed.