Три съвета за безопасността на децата, които често пренебрегваме

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Да се притесняват за децата си, за родителите е повече от нормално. Не че могат да предвидят всяка ситуация и да предпазят децата си от хилядите опасности, които е възможно да се случат дори заради небрежното връзване на връзките на обувките.

За да намалите поне от части притесненията си, може би ще ви помогнат следващите няколко препоръки, стига да отделите малко време, за да им обърнете внимание, макар да си мислите, че точно за тях сте добре подготвени.

child safety01

Седалките за бебета и малки деца в колата

Никога не пренебрегвайте правилата за превоз на малки деца в автомобила и не правете изключения, дори за най-кратки разстояния. В зависимост от възрастта и теглото на детето, закупете правилната седалка за автомобила си.  Уверете се, че седалката има всички необходими гаранции и сертификати от производителя. 
Следвайте точно инструкциите за монтаж от производителя. От това зависи безопасността, здравето и живота на детето ви по време на път.
 
Закопчавайте винаги стриктно коланите на детето преди да потеглите на път, дори да го качвате в колата само за няколко километра.
Седалката може да се монтира с гръб на посоката на движението, ако детето е по-малко от година или е с тегло под
  10 килограма.
Според статистиката, в повече от 71 процента при инциденти детските столчета за автомобил имат животоспасяваща роля. В 67 процента те предпазват децата от тежки наранявания при пътни произшествия.

children fire safety

Пожарна безопасност

Макар да ви се струва, че пожароизвестителните системи са приоритет на обществените сгради, е добре да помислите за пожарната безопасност и в дома си. В днешните модерни жилища има каква ли не техника и все по-често в тях са монтирани и такива устройства. Ако нямате, инвестицията е напълно оправдана, най-вече ако имате деца. Проверявайте редовно изправността на пожароизвестителните детектори. 
Ако няма как да монтирате такава система, снабдете се с обикновен пожарогасител, чиято валидност също трябва редовно да проверявате. Научете по-големите деца как да боравят с пожарогасител.

children toys

Играчките, с които детето си играе всеки ден

Когато купувате играчки, винаги се информирайте от етикета им за състава, производителя и възрастовата група, за която са предназначени. Важно е да се съобразите с възрастта, нивото на физическо развитие и интересите на детето, за което купувате играчката. 
След като разопаковате играчката изхвърлете веднага опаковките, защото те могат да се превърнат в източник на заплаха за хлапето – найлонови торби, малки кашони и картонени кутии, които децата могат да си сложат на главата или да разкъсат и да погълнат малки парченца, а те да попаднат в дихателните пътища и да предизвикат задушаване.
 
Прочиствайте редовно коша с играчки от счупени и повредени играчки, които могат да наранят малкото дете.
 
Приучете детето да прибира играчките си след игра с тях.

Грижата за живота и здравето на децата е най-главната грижа на родителите. Грижата за безопасността се превръща в неотменна част от ежедневието и рутината е причината, поради която може да се случи елементарни и на пръв поглед добре известни правила да се нарушат от части или да се игнорират напълно, а това да доведе до излишни рискови ситуации.

Източник: www.babydigezt.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

16,547 преглеждания

Comments are closed.