Топ 10 на най-досадните деца, които да избягвате да каните на гости

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_77738536

Сбирките за игра на близки или съседски деца е жизненоважна част от ежедневието на всеки родител. В течение на 12 години от майчинството ми, вкъщи идваха деца, за да играят с моите малчугани. По-голямата част от гостуващите ни хлапета бяха чудесни. Те бяха мили деца, които се разбираха добре с моите. Но имаше и други. Този списък се отнася точно за тях. Хвърлете едно око на тези досадни деца, за да се предпазите от неприятности.

За съжаление съм сигурна, че моите деца също са били досадни отвреме навреме. За тези, които са били домакини на моите досадничета, съжалявам. Наистина. Ако намерите детето си в списъка по-долу, не се обезкуражавайте. Не сте сами в това.

1. Приятелчето
Това дете иска да се размотава с вас, и само с вас. То не схваща, че е спечелило покана да ви гостува вкъщи поради една единствена и главна причина: да развлича детето ви, докато вие вършите това онова. Не, Поли не го разбираше. Вие изпращате децата да си играят на трамплина в двора, а Поли иска да знае дали и вие също ще дойдете да поскачате. Вие окуражавате децата да рисуват на масата в трапезарията и след това се захващате с вечерята в кухнята. Две секунди по-късно, Поли е задърпала престилката ви, питайки ви дали тя може да изсипе макароните във водата.

2. Постоянно ядящото хлапе
Харесва ми, когато дете дойде, грабне малко пуканки и след това отиде да си играе с децата ми. Това обаче не е достатъчно за вечно ядящото хлапе. То иска шепа грозде, купичка с рибно филе, пакетче със солети и пръчици със сирене. Десет минути по-късно същото хлапе се връща за сандвич с лютеница и малко крекери. Детето с огромен апетит е като много гладна гъсеница, но значително по-досадна.

Истинска история: Веднъж на гости ми беше дете, което изяде и мен и всичко вкъщи, след това, за подарък на майка му, която дойде да го вземе, то отвори шкафовете в кухнята, за да провери за нещо за хапване по пътя им към вкъщи. Майката просто повдигна рамене и попита дали имам пликче за сандвича. Никога не поканих това дете отново у дома.

3. Торнадото
Това е хлапе, което за пет секунди откакто е дошло на гости, трансформира къщичката за кукли на дъщеря ми в нещо, през което е минал ураган. Обърнете се с гръб за секунда и току-що нареденият пъзел ще е развален. Частите на строителя са разпилени и надраскани. Това е и дете, което не почиства изобщо след себе си. Торнадото дъвче и къса страниците на книгите, затова скрийте повечето играчки в някоя друга стая. Щурото хлапе като че ли ви се подиграва, защото знае, че ще откачите докато всяка играчка, или част от нея, не си отиде на мястото.

4. Бърборкото
„Бла-бла-бла-бла” – това е единственото, което чувате, когато Бърборкото е наоколо. Това хлапе никога не млъква! То говори за феи, пеперуди и цветя. Говори за книги и игри, и извънкласните си занимания. То държи да ви разкаже за лятото си на село и за много забавния си чичо Георги. Преминава към любопитни факти за акулите и пътуването на баща си до съседния град. Бърборкото говори от мига, в който го вземете от училище и през трите много дълги часа по-късно, когато майка му пристигне у вас, за да си го прибере. Докато се сбогувате, майката на Бърборкото има поглед и израз на лицето „Знам, че детето ми не спира до говори” и вие осъзнавате, че сте били в неговата компания само няколко часа този следобед. Тя е в доста по-лоша ситуация. Бърборкото е нейно дете.

5. Нерешителното дете
Това дете не знае какво иска. Кое лакомство предпочиташ? Тишина. Искаш ли бисквити? Не е сигурно. Искаш ли да останеш за вечеря? „Хмм”. На какво си играеш докато сме в задръстването? Мълчание.

6. Детето, което не иска да си играе на нищо.

Аз. „Искаш ли да си играете на Монополи?”

Джони: „Не”

Аз: „Ами да оцветявате?”

Джони: „Не, благодаря”

Аз: „О, имам чудесна идея. Защо двамата не построите голяма крепост в дневната с всички възглавници и завивки в къщата? Давайте, направете бъркотия. Нямам нищо против!”

Джони: „Мне, правих това вчера.”

Аз: „Лего? Пинг-понг? Футбол? Колело? Баскетбол? Жонглиране? Да се маскирате?”

Джони: „Нищо не звучи толкова забавно.”

Аз: „Тогава защо, по дяволите, дойде да си играете?

(Последното беше само реплика наум.)

7. Плачещото хлапе
Нямам проблем с деца, които показват емоциите си и плачат, когато се чувстват наистина тъжни. Плачещото дете плаче през цялото време. То плаче, когато не побеждава. То плаче, когато е лекичко съборено от развълнуваното ви куче. То плаче дори когато сладоледаджията не сложи от любимата му заливка върху сладоледа. В момента, в който разрешите едни проблем, друг го разплаква.

8. По-зряло от годините си дете
Ах, то е истинско бижу. То е хлапето, което образова вашето дете относно това за какво се използват тампоните и какво е секс. Това дете знае какво е да се целуваш, при това с език. От този хубостник вашето дете научава думи, които вие старателно пазите извън семейния речник и афоризми, от които се изчервявате. За краткото време, през което то ви е на гости, пред вашето скъпо и безценно дете се разкрива страхотният огромен свят на възрастните. Сега, на 9 години, вие ще трябва да проведете онези разговори за птичките и пчеличките, за това как бебетата се появяват и защо никой не може да забременее, споделяйки люлката на детската площадка. Просто вече нямате избор!

9. Хлапето, което цапа тоалетната
Това дете не може да уцели центъра на тоалетната, дори ако вие направите писта със светещи ленти и инсталирате неонови крушки на дъното. То накапва, пишкайки около тоалетната и оставя малки кафяви петна докато се избърсва. То може да измие ръцете си, но може и да не ги измие, но определено не използва сапун. То вероятно забравя да вдига или сваля седалката на тоалетната чиния. Може да е мило дете, но се нуждае от малко домашно възпитание относно хигиената.

10. Лепката
Това е детето, което не иска да си тръгне. Никога. Родителят му е казал 15 пъти да се обува, а то все още тича из къщата. Не може да намери чорапа си. Забравило е раницата си в колата ви. Мисли, че специалната му силно отскачаща топка е в стаята на сина ви. То трябва да отиде да провери, но това означава, че ще се събуе отново. И така нататък, и така нататък….

Автор: Лиляна Костова

Източник: www.dama.bg

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3 150 преглеждания

Comments are closed.