• No categories

Тиквички с кисело мляко

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Малка прясна тиквичка

2 лъжици кисело млеко

Копър, чесън и сол, според вкуса

 

Прясна тиквичка се нарязва на тънки лентички, готви се без мазнина в нагорещен тиган за няколко минути, колкото леко да омекне. По-скоро се запича. Важно е да не се готви продължително, защото пуска сок и се сварява. Като изстине се смесва с киселото мляко и подправките.

Ако вместо да се нарязва, тиквичката се рендоса и се смеси с цедено кисело млеко, се приготвя пастет за мазане.  

Важно е тиквичката да е съвсем прясна, за да остане стегната и хрупкава.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,040 преглеждания

Comments are closed.