Тиквени палачинки с мед
Нужни продукти за 12 палачинки:
– 1 ½ ч. ч. прясно мляко
– 1 ч. ч. пюре от тиква
– 1 яйце
– 1 с.л. зехтин
– 1 с.л. оцет
– 2 ч.ч. брашно
– 3 с.л. кафява захар
– 2 ч.л. бакпулвер
– 1 ч.л. сода за хляб
– 1 ч.л. канела
– ½ ч.л. джинджифил
– ½ ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. В подходяща купа смесете и разбъркайте добре млякото, тиквата, яйцето, зехтина и оцета. Добавете останалите продукти като оставите най-накрая брашното, за да прецените точно колко е необходимо. Бъркайте, докато се получи гладка палачинкова смес.
2. Загрейте котлона и в леко намазнен тиган пържете палачинките от двете страни, докато покафенеят.
3. Сервирайте палачинките с мед, поръсени с пудра захар и чаша топло мляко.
Още вкусни предложения:
Салата с рукола, прошуто и смокини
5,295 преглеждания