The Shoe That Grows  или иначе казано,  умните обувките, които растат заедно с децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shoe-that-grows2

Патентованият нов модел обувки, които растат заедно с порастването на крачечата на децата има за задача да помогне на милиони деца по света, които живеят крайна бедност.

Умните обувки, представляват съвсем просто, но в същото време гениално изобретение. Те са  дело на американеца Кентън Лий, който дълго време е живял в Найроби. Проектът The Shoe That Grows ще позволи на хиляди деца от най-бедните държави в света да не ходят боси на училище. Иновативните обувки могат да се уголемят с до пет размера, което позволява да се носят далеч по-продължително време отколкото обикновените обувки, износващи се само за няколко месеца.

Това става с помощта на множество копчета и каишки, които пристягат обувката по крака, независимо от размера. Направени са от прости, но здрави материали – естествена кожа, компресирана гума и надеждни закопчалки, а техният създател смело твърди, че неговите обувки ще издържат най-малко пет години.

Вярвам, че създаването на иновативни продукти за хората, които живеят в крайна бедност, може да промени живота им по лесен и практичен начин”, споделя създателят на нетрадиционните обувки Кентън Лий пред чуждестранни медии. Той е разработил специалните обувки, защото иска да предпази краката на децата от бедните райони по света, които обаче ходят на училище и полагат усилия за своето развитие.  

Повече от 2 милиарда души в света се разболяват от болести, предавани от паразити и бактерии, живеещи в почвата”, допълва още той. Инициативата набира все по-голяма популярност в цял свят. Всеки може да участва в нея като дари 10 долара. Благодарение на тези средства един нов чифт обувки ще достигне до дете в нужда. В момента растящите обувки се разпространяват в държави от третия свят – Еквадор, Хаити, Гана и Кения и други райони, в които бедността е все още е определящ фактор за битието на много хора.

Снимки: www.independent.co.uk

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,200 преглеждания

Comments are closed.