Талантът, който не се спря дори пред мускулната дисктрофия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dete-muskulna-distrofia-risunki

Всяко дете обича да рисува. За нас като родители, е съвсем естествено повечето деца да възприемат това за лесна игра, чрез която да изявят творческите си наклонности и да постигнат добри резултати.

Но едно видео, на което се натъкнахме през уикенда, ни разкри  с какво запълва ежедневието си едно болно от мускулна дистрофия момиченце и как рисуването може да придобие съвсем различен смисъл. Платната на малката Кати са изпълнени с цветове, хармония и живот.

Да я наречем просто талантлива, е твърде недостатъчно! Защото за дете с нейното заболяване само талант не е достатъчен. Нужна е амбиция, упоритост, постоянство. И очевидно тя ги притежава в изобилие, защото всичко, което сътворява говори именно за това.

Заболяването на Екатерина я обездвижва – тя не може да ходи и диша със специален апарат, но ръцете й са винаги готови да хванат четката. Тази малка фея не престава да гледа напред и да прави онова, което може и което я превръща в светло кълбо от щастие. Невероятното й усещане за хармония и  перспектива й помагат да движи четката уверено, дори когато лежи на една страна в леглото. Рисува прекрасни пейзажи и удивително точни образци на животни и птици, платна спиращи дъха, достойни за всяка изложба.

Коментарите във Фейсбук страницата й сами говорят за това как другите определят таланта й.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,754 преглеждания

Comments are closed.