„Тайната история” – един от най-запомнящите се романи за красотата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

0139184001422955363_0

“Красотата е ужас. Треперим пред всичко, което наричаме красиво.”

„Красиво написана книга, добре разказана история, увлекателна, тъжна и страшна, невъзможно е да се откъснеш от нея, преди да я дочетеш.”   Джон Гришам

„Ужасяваща като древногръцка трагедия.“ Ню Йорк Нюздей

„Прекрасно написана история, която държи в напрежение от първата до последната страница.”  Вог

След огромния международен успех на „Щиглецът”, представяме на вашето внимание второто издание на дебютния роман на Дона Тарт – „Тайната история”. Това е една от най-запомнящите се литературни творби за разминаването между мечтите и действителността, за попарени амбиции и наивни фантазии, за пресечната точка на красотата и ужаса, така добре позната на древните.

Загърбил своето мизерно и ненавистно минало, Ричард Папен пристига в колежа „Хампдън“, изпълнен с надежди и амбиции. Много скоро сънливият, нереален живот в колежа го въвлича в упоителния си водовъртеж – особено след като се осъществява копнежът му да бъде приет в елитарната група на петима студенти, изучаващи класическата древност. Изискани издънки на заможни семейства, хладни, непристъпни и самоуверени – това са хората, чиито съдби се преплитат необратимо с живота на Ричард. Под въздействието на своя харизматичен професор групата интелигентни ексцентрици открива начин на мислене, който ги отпраща далеч от еднообразното съществувание на връстниците им.

Но животът в този елитен кръг има своя цена – много скоро Ричард научава страшната тайна, споила допълнително връзката между петимата – тайна, свързана с възраждане на древни ритуали, с невинно пролята кръв, която вика за отмъщение.

И това е само началото…

********
Дона Тарт е родена през 1963 г в Мисисипи, САЩ. Автор на бестселърите „Тайната история”, един от най-запомнящите се колежански романи на всички времена, и „Щиглецът”, с която печели „Пулицър” за художествена литература за 2014 г. През същата година е включена в престижната класация на списание „Тайм” за 100-те най-влиятелни личности в света, както и в Топ 100 на най-добре облечените известни личности на модното издание „Венити Феър.”

 

Още:

Ново издание на неостаряващата история от Екзюпери – „Малкият принц“

Дона Тарт – „Щиглецът”

Излезе нова книга с терапевтични приказки за деца и родители!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Находка

Етикети:

1,012 преглеждания

Comments are closed.