Супа с броколи и чедар в хлебче
Необходими продукти:
– ¼ ч.ч. масло
– ½ глава лук, нарязана
– 1 скилидка чесън, пресована
– ¼ ч.ч. брашно
– 1 ч.ч. готварска сметана
– 1 ч.ч. прясно мляко
– 2 ч.ч. пилешки бульон
– 250 гр броколи, накъсани на розички
– 2 моркова, обелени и нарязани
– ¼ ч.л. индийско орехче
– ¼ ч.л. кардамом
– 230 гр. настъргано сирене чедар
– 110 гр. сирене, натрошено
– сол и пипер на вкус
– 4 по-големи питки за сервиране
Начин на приготвяне:
1. Загрейте маслото в подходящ съд и задушете за няколко минути лука и чесъна.
2. Извадете лука и чесъна и прибавете брашното, като разбърквате, така че да не се получат бучки. Добавете сметаната и млякото и бъркайте, докато почти достигне момента на кипене.
3. Върнете обратно лука и чесъна и прибавете броколите и морковите. Гответе на бавен огън около 20 минути.
4. Подправете на вкус с индийското орехче, кардамома, солта и пипера. Добавете сирената и оставете още 10 минути на огъня.
5. Пригответе питките, като изрежете капачета и леко издълбаете вътрешността.
6. Разсипете супата в хлебчетата и сервирайте.
Вкусна идея: за още по-добър вкус и неустоим аромат, може сами да си изпечете хлебчетата и да сервирате супата, докато са още топли.
Още апетитни предложения:
Салата с рукола, прошуто и смокини
5,268 преглеждания