Стартира проект “Светулка” за превенция на трафика с деца у нас

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

VisualОт началото на месец февруари започват пилотните обучения на класни ръководители от училища в цялата страна за превенция трафика на деца за сексуална експлоатация в България. Обученията са в рамките на проект „Светулка“ и ще използват „Ръководство за учители по правата на децата и превенция на трафика на деца с цел сексуална експлоатация“. Ръководството е разработено от Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца,  Нов български университет и Сдружение „Рефлективно учене България“.

На 5 февруари ще стартира и уебсайтът на проекта www.sos-svetulka.net както и приложението за мобилни телефони, което всяко дете може да свали през интернет страницата. В мобилното приложение има телефонен указател с директна връзка при нужда от съвет или за спешна сигнализация, както и игрови тест към всеки урок.

След обученията класните ръководители ще могат да проведат занимания с децата от I-IV клас в рамките на 4 учебни часа. Всеки урок логически надгражда предходния, като уроците са свързани помежду си с един и същ казус. При организиране на уроците се използват предимно интерактивни методи, което улеснява „преподаването“ на тази тематика.

Сред пилотните училища, които ще включат заниманията в своята учебна дейност, са:

ОУ „Д-р Петър Берон“ с. Дебелец

VI ОУ „Иван Вазов“, Габрово

СОУ „Христо Ботев“, Балчик

X ОУ „Алеко Константинов“, Перник

ОУ „Юрий Гагарин“, Сливен

75 ОУ „Тодор Kаблешков“, София

СУ „Христо Смирненски“, Стара Загора

До 31 януари всяко училище, което проявява интерес да участва в пилотната фаза на проекта, може да се свърже с организаторите на email: Denitsa.avramova@sosbg.org или на телефон: 0888 023 144

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,700 преглеждания

Comments are closed.