Списък с важните неща, които ще направят живота ви по-добър

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

happyfamily-500x400(1)

Колко от един такъв списък с важни неща, които многократно сте писали и които смятате, че трябва да се свършат на всяка цена наистина ви носят радост? Колко от тях затвърждават връзката ви със семейството? А колко от тях ви доставят удоволствие и ви носят удовлетворение?

Какъв би бил животът ако наистина съществуваше такъв универсален списък?

Всеки от нас е затрупан от ежедневни задачи, които да свърши в определени срокове. И повечето от нас успяват да ги свършат наистина, при това с удоволствие. В края на всеки отминал ден правите равносметката – прането – изпрано и изгладено, готвенето – свършено, миенето на чинии – приключило.

Хубавото на списъците с важните и неотложни неща, които трябва да се свършат е, че определя намерения ни, дава им зелена светлина за изпълнение. Тези списъци представляват своеобразен план, от който можем да съдим колко продуктивни сме били, когато погледнем отметнатите задачи за деня, седмицата или месеца.

Лошо е обаче, когато списъкът е пълен само със задължения и без никакви забавления и развлечения. Това че ще си легнем в леглото, с удовлетворението на хора, изпълнили задачите си не винаги е достатъчно радостно, защото често целият ни ден е преминал в работа и изпълнение на задължения, свързани само и единствено с дома.

Да имате обаче връзка в семейството си и вие самите да сте това свързващо звено е самото сърце на изграждането на семейство и е важна житейска философия за хората, които ценят семейните ценности. Важно е да бъдем осъзнато по-близки с хората, които обичаме, отколкото просто да следваме един безкраен и често безсмислен списък със задължения и отговорности в ежедневието си.

Как да сме сигурни, че изграждаме връзката си с нашите близки и в същото време да сме достатъчно продуктивни всеки ден, успявайки да балансираме отговорностите си по възможно най-добрият начин? Как можем да завършим деня си спокойни и обичащи и да се чувстваме удовлетворени от свършената работа?

Отговорът е лесен.

С добавянето на забавни и закачливи моменти в списъците със задължения и с включването на децата в дневните родителски графици. За целта добра идея е всеки ден да се прави отделен списък със задачи за съответния ден. Когато в края на деня повечето задачи са чекнати като свършени ще е сигурен белег за добре свършена работа в екип с хора, които взаимно се уважават и обичат.

Списъкът, който ви предлагаме е създаден, за да може всеки да покаже любовта си към останалите в семейството и да изгради неразрушима и силна връзка с останалите членове.

Ето някои положителни намерения, част от които можете да включите в своя списък с важните неща за по-добър живот.

1. Отбележете едно позитивно качество в характера на някой от любимите ви хора и го произнесете на глас.

2. Покажете възхищение, когато любим човек влезе в стаята, например когато сутрин децата стават или когато мъжът ви се прибира вечер от работа. Усмихнете се, посрещнете ги с любов и им споделете колко много се радвате да ги видите.

3. Отбележете едно положително действие на детето си и го коментирайте с него, без да се притеснявате да го похвалите.

4. Изразете благодарност за нещо, което съпруга ви е направил днес.

5. Прекарайте поне 30 минути на пода с детето си, за да си поиграете. Уверете се, че сте изключили телефонът си, така че нищо да не ви разсейва.

6. Почетете на глас за поне 15 минути докато сте се сгушили всички на дивана.

7. Уловете поне един магически момент.

8. Казвайте поне по една окуражителна фраза на всяко едно от децата ви всеки ден.

9. Отделете време за 30 минутен смислен разговор, без значение дали е на закуска или вечеря, преди лягане или пък докато карате колата. Изслушвайте какво ви казват децата.

10. Поканете съпруга си на среща в хола след като децата са си легнали и си организирайте романтична вечер.

Когато умишлено се опитвате да изградите този тип връзка със семейството си, има предимства за всеки.

Сигурни сме, че и вие имате какво да добавите в този списък?

Тескстът е адаптиран от www.parenting.com

Илюстрация: www.shutterstock.com

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,795 преглеждания

Comments are closed.