Специален ритуал за здрава кожа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

IMAGE-P

Когато говорим за чувствителна кожа, навлизаме в тема от изключително мащабно значение. Синдромът на чувствителната кожа засяга все по-голям брой хора, а в последните години е признат за сериозен проблем със световно значение.  Връзката между чувствителната кожа, възрастта и типа кожа все още са обект на дебати, но дерматолозите вече са единодушни за симптомите на чувствителната кожа. Според тях това е синдром, свързан с появата на неприятни усещани като парене, сърбеж, боцкане и изтръпване, в отговор на стимули, които обикновено не причиняват такива усещания. Чувствителната кожа засяга определени части от тялото, но най-често засяга лицето.

Причините, поради които здравата кожа се превръща в чувствителна, са много. Това е възможно да се случи във всяка възраст и по всяко време, под въздействието на най-различни фактори. Някои от тях са свързани с използването на неподходящи козметични продукти, други са свързани с влиянието на замърсени вода, въздух и околна среда (UV лъчите, вариациите в температурата, замърсяването, вятъра). От съществено значение е и стресът, а така също и хормоналните промени.

Като най-голям орган в човешкия организъм, кожата ежедневно е изложена на множество фактори, които имат потенциала да я направят чувствителна. Организмът е постоянен обект на три основни дисфункции, които създават омагьосан кръг от вредни ефекти върху чувствителността на кожата. Това са:

1. Увеличение на оксидативния стрес
2. Изменение на кожната бариера
3. Възпалителни процеси

Всичко това постепенно, но сигурно задълбочава симптомите на раздразнена и чувствителна кожа. Този омагьосан кръг води до дехидратация, свръхпроизводство на себум и десквамация, което нарушава естествения й биологичен ритъм. В допълнение към това, външните фактори като грим и атмосферни замърсявания допълнително влошават състоянието на кожата и я предразполагат към свръхчувствителност.

За възстановяване здравето на кожата основно значение има нейното почистване. То трябва да попречи на всякакви видове замърсители да проникнат в нея, тъй като могат да увредят естествената й бариерна функция. Ето защо почистването е от основно значение от гледна точка на ограничаването на биологичните ефекти на замърсяването и за избягване на прекаленото изостряне на чувствителността на кожата.

Mannequin-Sensibio-2018

В партньорство с дерматологични експерти, екипът за клинични изследвания на дерматологични лаборатории още през 1995 г. BIODERMA създаде мицеларна вода Sensibio H2O. Тази първа мицеларна вода е безкомпромисна в дълготрайната грижа за кожата. Тя представлява почистващ продукт с широк спектър, който е предназначен за ежедневната хигиена на чувствителната, реактивната и нетолерантната кожа. Sensibio H2O възстановява естествената чистота на здравата кожа. Сутрин и вечер тя успокоява и почиства кожата в дълбочина, дори от най-фините частици, като предпазва естествения й защитен слой.

Sensibio H2O почиства в дълбочина кожата и удължава естествената й екобиологична функция като помага да се освободи от токсините, отделяни през нощта и елиминира замърсителите във въздуха в помещенията, които се натрупват по кожата. Формула с висока толерантност, която подпомага кожната бариера, успокоява и предотвратява риска от кожна реакция.

Sensibio-H2O-Bulle

Водата, която BIODERMA използва в мицеларните си разтвори, е със същото качество като медицинската вода за инжектиране – възможно най-чистата и безопасна, чието pH е 5.5 и е подобно на това на кожата. Предписвана от дерматолозите от над 20 години, мицеларната вода Sensibio H2O се препоръчва за ежедневна употреба сутрин и вечер при чувствителна кожа. Необходимо е само едно избърсване, за да се премахнат всички следи от замърсяване и кожата да остане перфектно чиста, готова за допълнителна грижа. Мицеларната вода се предписва за употреба преди и след естетични процедури от създаването й през 1995 г. до днес.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

884 преглеждания

Comments are closed.