Спанак със сусам и чесън на тиган
Макар и приготвено само от пет продукта, всеки от които има свой индивидуален характер, това оригинално пролетно ястие е добра идея за всеки повод, който ви събира с любими хора около трапезата. Поздравете ги с нашето спаначено предложение.
Продукти за 2 порции:
– 1 с.л. зехтин
– 2 ч.ч. спанак, почистен и нарязан на едро
– 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
– 1 с.л. сусам
– 1 с.л. портокалов или лимонов сок
– сол на вкус
– черен пипер на вкус
Приготвяне:
1. Зехтинът се загрява и в него се слага чесънът. Щом стане ароматен, но без да се зачервява, се добавя сусамът. Разбърква се.
2. Сипва се спанакът и се разбърква много бързо, само да позавехне. Подправя се с със сол и пипер на вкус, налива се лимоновият сок и се сервира.
3. Спанакът се поднася с препечени филийки или като гарнитура към печено месо.
Вариации: * Добавете запържен бекон.
Време за приготвяне: 20 минути
Степен на трудност: лесна
Рецептата е предоставена от списание Меню
http://www.menumag.bg/
Още рецепти:
2,688 преглеждания