• No categories

Следродилна депресия. Може ли да се случи на мен и кога да потърся подкрепа?| Училище за родители „Фокс”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

EVENT_13_1200x6283

EVENT_13_1200x6283Ще говорим за трудна тема, която на повечето бъдещи майки изглежда нереална и далечна. За съжаление, никой от нас не е застрахован, че няма да се случи точно на него. Чувствата и емоциите, които ни заливат след раждането могат да бъдат много топли и обичащи, но може да има и други – на страх, безпомощност, безнадежност и отчаяние.

Поканихме психолога Миглена Стоянова, за да разгледа с нас предпоставките, които могат да увеличат възможността за поява на следродилна депресия. Тя ще ни запознае с основните симптоми, ще сравни следродилната депресия със следродилния стрес и кога е нужно да се потърси психологическа помощ. От нея ще разберем дали е възможно да се случи само на майките или и татковците са застрашени. Важно е да сме запознати и информирани, за да можем по най-адекватния начин да се справим и ако ни се случи да знаем, че има хора, които могат да са до нас в тези моменти и да ни оказват подкрепа

Миглена Стоянова е семейна и майка на две деца. Има дъщеря на 9 години и син на 3 години. Винаги е искала и знаела, че ще бъде психолог, ще работи и ще помага на хората да преодоляват трудностите си и да намират себе си. Специалността на Миглена е „деца с комуникативни нарушения“. Интересите  й са предимно в терапевтичната работа с клиенти и поради тази причина от 6 години това е посоката, която следва. Магистър е по специалността „Семейно консултиране”, както и е когнитивно-поведенчески консултант – тези две направления много успешно комбинира и с психодинамично консултиране. „Вярвам, че е важно да откриваме нуждите и потребностите си, за да можем да живеем в хармония с нас самите, а в последствие и с околните”, споделя тя.

Ние, Първите седем и Училище за родители “Фокс” с радост ще Ви очакваме на:


18 октомври (сряда), 10:30 ч.

гр. София, бул. „Христо Ботев” 95, зала ЕТО (карта)

Лекция:
„Следродилна депресия. Може ли да се случи на мен и кога да потърся подкрепа?

Лектор:
Миглена Стоянова, психолог

Местата са ограничени, затова непременно се запишете в списъка ни с гости тук.

Входът е свободен, благодарение на подкрепата и домакинството на Първите седем!

***

Как можете да стигнете до локацията:

Трамваи № 3, 7, 6, 1 – спирка ул. „Пиротска“
Трамвай № 22-А – спирка бул. „Христо Ботев“
Метро – спирка метростанция „Сердика“ или „Опълченска“
Автомобил – Зелена зона, 1 лв./час.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,842 преглеждания

Comments are closed.