Схващанията през бременността

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

pregnant-woman-cramp

Схващанията на долните крайници са изключително обичайни при бременност. Не е съвсем ясна причината за появата им, но се предполага, че нарастването на матката оказва натиск върху нервните окончания и кръвоносните съдове, предизвиквайки спазми и временна болка.

Когато се появи схващане, раздвижете засегнатия крайник или мускул. Изпънете кракá с пръсти към вас. При нужда помолете вашия партньoр за помощ. Моменти като този са подходящ начин да го направите съпричастен на вашата бременност и състоянията, през които минавате.

Изправянето на крака също може да облекчи болката. Ако болезнените схващания не отшумяват, убедете любимия да ви направи масаж или си запазете час при професионален масажист и се насладете на времето за релакс.

Балансираното хранене също е от значение. Някои диетолози смятат, че добавките с калций, калий и фосфор могат да облекчат схващанията, но обсъдете приема им първо с вашия лекар. Здравословното хранене, което включва свежи плодове, листни зеленчуци и храни, богати на калций, като мляко, сирене и кисело мляко, също са от полза.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

8,889 преглеждания

Comments are closed.