Щрудел от агнешко месо със спанак
Великолепно приложение на агнешкото месо в комбинация със свеж спанак. Рецептата е обогатена с гъби, чушка и лук и е чудесно нестандартно предложение за любителите кулинари.
Продукти за 4 порции:
– 400 г нарязано на ситно или смляно агнешко месо
– 1 глава лук, нарязан на ситно
– 3 с. л. олио
– 200 г ситно нарязани гъби
– 2 с. л. горчица
– 200 г спанак
– сол и пипер на вкус
– 1 печена червена чушка
– 2 с. л. нарязан пресен джоджен
– ½ ч. ч. трохи от хляб
– 6 кори за баница
– 3 с. л. топено масло
– 1 с. л. сусам
Приготвяне:
1. В загрятото олио се запържва лукът до златисто и се прибавя месото. Разбърква се на силен огън 5-10 мин.
2. Прибавят се гъбите, чушката, ситно нарязаният спанак, както и сол и пипер на вкус. След 5 мин. се отстранява от огъня и се слагат горчицата, джодженът и трохите.
3. Корите за баница се намазват с масло и се слепват по три. В основата на всяка тройна кора се слага половината плънка и се завива на стегнато руло.
4. Рулата се намазват с масло, поръсват се със сусам и се слагат да се пекат за 40 мин. на 180°С, докато се зачервят добре от всички страни. Щруделът се сервира нарязан на парчета.
Време за приготвяне: 70 минути
Степен на трудност: средна
Рецептата ни предостави списание Меню
http://www.menumag.bg/
Вижте още вкусни предложения:
2,457 преглеждания