Шамарът не е безобиден!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Институтът за социални дейности и практики стартира кампания под надслов: Ръцете горесрещу телесното наказание над деца“Кампанията е част от проекта „Ръцете горе: насърчаване на ефективното премахване на телесното наказание над деца (HandsUp – Promoting The Effective Elimination of Corporal Punishment Against Children)”, финансиран от Европейската комисия в партньорство с водещи организации от Португалия, Испания, Германия и Гърция.

hands_up-02

В България телесното наказание все още е социално приемливо. Време е за промяна и обществената информираност може да провокира обществена нетърпимост към насилието над деца. Кампанията има за цел да повиши информираността в обществото за нуждата от елиминиране на телесното наказание над деца и да насърчи приемането на практиките на позитивната дисциплина сред родители и настойници.

Кампанията има два основни акцента:

  • разясняване на последствия от телесното наказание в дългосрочен план;
  • даване на информация и идеи за позитивната дисциплина.

hands_up-05

Всеки може да намери допълнителна информация за кампанията ТУК и във Фейсбук страницата на проекта.

***

Институт за социални дейности и практики е неправителствена организация с дългогодишен опит. Опитът на ИСДП включва директна работа по превенция на насилието над деца, набиране на данни за ситуацията на деца, жертви на насилие, провеждане на самостоятелни проучвания, обучения и дейности  за превенция на насилието над деца.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,457 преглеждания

Comments are closed.