Седем съвета за седем дни

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

woman_body

Да променим тялото си за 7 дни и да влезем в един размер по-малка рокля! Възможно ли е?

Този 7-дневен план насърчава детоксикацията, стимулира изгарянето на приетите калории, препоръчва леки упражнения и доказва, че усилията, които трябва да положите, за да имате мечтаното тяло не е задължително да са нечовешки. За да изглеждате добре е достатъчно просто да се отнасяте с внимание и обич към себе си и да сте последователни.

Тренировки:

Не е нужно да се изпотрошите в залата за фитнес, за да намалите обиколките си. Достатъчно е да правите някои леки упражнения или да осъществявате друга физическа активност поне 30 минути на ден. Ходете повече пеша, забравете за асансьора, танцувайте, пробвайте йога, превърнете чистенето у дома в ритуал на удоволствие.

Казват, че през зимата се изгарят повече калории, тъй като тялото използва много повече енергия, за да запази топлината си, затова и най-малкото усилие дава резултат. Ето защо през лятото бъдете една идея по-упорити.

Хапване:

Хранете се бавно и дъвчете старателно и продължително. Това ще даде възможност на тялото ви да осъзнае, че храната достига до стомаха ви и да ви върне сигнали кога да спрете. За да не преяждате не поглъщайте цялата порция, оставете поне 20% от нея в чинията си. Не се хранете след 19 часа и се опитайте да спите достатъчно – поне 8 часа в денонощието.

Изгаряне на мазнините:

Организмът е така устроен, че обикновено успява да изгори постъпилите в организма калории. Затрудненията настъпват когато той започне да получава по-високи количества висококалорийна храна и мазнини, които са в излишък. Именно те се складират на най-видните места – бедра, корем, гърди. Има обаче редица храни, чийто калориен индекс е незначителен и дори отрицателен. Ако наблягате на тях няма да има никаква опасност от излишни калории в храната, което ще подсигури правилния енергиен баланс. Такива са ябълките, суровите домати, краставиците и кафето без захар и сметана.

Отоци и подуване:

Няма човек, които поне веднъж в месеца да не се е чувства подпухнал и объл като балон, въпреки хранителния режим, който спазва и упражненията, които прави. Често нещата сякаш са напълно извън контрол, а коремът сякаш води свой и независим от собственика си живот. В такива дни се заредете с пресни плодове, зеленолистни зеленчуци, авокадо, овесени ядки и ако не можете без месо – по-мазна риба. Тези храни ще облекчат храносмилането и ще подобрят перисталтиката, тъй като съдържат много фибри и действат диуретично, така че по естествен начин ще спомогнат за отделянето на задържаната от организма вода. Добре е да контролирате количеството на солта в храната.

Режим:

Каквато и схема на хранене да изберете, запазете си въглехидратите, мазнини и захарите за часовете между 12:00 и 13:30 часа. Именно по това време е метаболитният пик в човешкия организъм.  Ако се изкушавате да си похапнете някое забранено лакомство – това е времето, в което можете да им се насладите без никакви угризения.

Стомах:

Твърде строгите белтъчни диети могат да ви създадат проблеми със стомаха и да предизвикат запек. Ето защо е много важно в диетата ви да присъстват достатъчно зеленчуци, които да доставят на стомашно-чревния тракт баластни вещества и достатъчно фибри.  Задължително увеличете ежедневното количество вода и течности, които консумирате. Приготвяйте си чай от джинджифил, мента, приемайте ленено семе е чия, банани и не обръщайте гръб на бульоните и супите, те са идеални по време на диета.

Пречистване на черния дроб:

Когато правите диета или детокс, черният дроб се натоварва извънредно и работи на пълни обороти, за да неутрализира токсините. Това често води до затруднения в работата му и задръжка на крайния резултат. За да му помогнем е необходимо да приемаме допълнително мазнини. Фитнес инструкторите препоръчват по време на диета да се консумира допълнително по една супена лъжица растително масло допълнително.

Магическа диета или детокс режим няма и ако някой ви каже, че е свалил излишните си килограми броейки калории и потейки се във фитнес залата по 4 часа дневно за броени дни, не му се връзвайте. Стройното и здраво тяло изиска постоянство, последователност и внимание към дневния режим и към храната, с която зареждаме сложният механизъм, наречен човешко тяло. Ето защо запазете тези седем съвета за всеки ден от седмицата и ги превърнете в начин на живот. Вашият!

превод и адаптация от www.zliving.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,466 преглеждания

Comments are closed.