Седем полезни съвета как да запазите тръпката във връзката си след като се появи бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

young family

Много често двойките страдат от отчуждение след появата на бебето и много лесно в този период от живота си те се отказват да поддържат искрата на романтиката в отношенията си. Това е напълно обяснимо, ако вземем предвид безсънните нощи, новите отговорности около бебето и непрекъснатите тревоги, свързани с отглеждането му.

Запазването на тръпката в отношенията между родителите трябва да се поддържа жива и свежа, защото това е гаранция за добра среда, в която да расте едно дете.

Ето седем съвета как да си запазите добрите отношения с партньора, независимо, че вече сте трима и третият има нужда от вашето внимание и грижи 24/7.

1. Поне веднъж месечно посещавайте някое от любимите си места, на които сте обичали да ходите заедно преди да се роди бебето. Места, които ви карат да се чувствате романтично и ви предразполагат към нежност и внимание към партньора. Организирайте си „първа среща“ за пореден път и се насладете на милите спомени, които сте запази от истинската си първа среща. Можете да си организирате такава у дома, като си приготвите нещо вкусно и любимо за хапване, да си пуснете любима музика, да използвате любими аромати.

2. Пишете си съобщения, точно както преди време, когато сте били новоформирана двойка. Показвайте привързаност, бъдете мили и загрижени. Пишете си бележки и ги закачайте на хладилника, на огледалото в банята или където другият със сигурност ще ги намери и прочете. Милите жестове и думи са в състояние да направят чудеса за връзката ви с любимия човек, дори след като вече имате деца. Да оставите или да намерите любовна бележка от половинката си под възглавницата или в джоба на якето определено е в състояние да стопли сърцето на всеки, а и не изисква почти никакви излишни средства или усилия, но показва на другия, че го обичате и че ви е грижа за него.

3. Правете си комплименти за поне едно нещо всеки ден. Това ще помогне за укрепването на връзката ви. Разбира се, говорим за искрените комплименти, а не за онези, които ни се иска да чуем и които партньорът ни използва, единствено, за да ни зарадва.

4. Създайте в дома си място само за вас двамата, ваш кът за романтика и релакс. Трудно е да се постигне романтична атмосфера, ако наоколо има бебе и всичко е запълнено с негови принадлежности, дрешки и играчки, но нищо не пречи да запалите свещи в хола след вечеря или в спалнята след като бебето заспи. Правете си подаръци без повод. Говорете си мили неща. Опитвайте се да поддържате дома си чист и подреден, доколкото е възможно с бебе на борда и се опитвайте да приемате всяка ситуация с мъдрост и спокойствие.

5. Повечето връзки страдат от претоварването на двамата партньори с домашни задължения. Най-честата причина за сривове е, че единият от двамата във връзката има усещането, че върши цялата работа, а другият не помага достатъчно. За да се избегнат подобни ситуации, винаги когато можете правете разни неща у дома заедно. По този начин ще споделяте времето си и ще се сближавате все повече и повече. Вашата връзка и вашите деца на практика са целият ви живот в конкретния момент. Не се вглъбявайте прекалено много в подробностите от ежедневието си и се наслаждавайте на живота такъв, какъвто е. А, най-вероятно точно в този момент, той е прекрасен.

6. Забравете телефоните и дистанционното на телевизора по време на вечеря. Няма ангажимент или новинарска емисия, която да е по-важна от онзи момент, в който някой е приготвил и сервирал вечеря за вас. Посветете му нужното внимание и уважете усилията му. Когато децата пораснат поддържайте тази традиция и научете децата, че времето за хранене е изключителен и важен семеен момент, в който сте всички заедно и можете да разговаряте и да се наслаждавате на това, че сте заедно. Това изключително много засилва връзката с партньора и с децата.

7. След раждането на бебето можете да смените квартирата или семейното жилище. Това ще даде нов тласък на връзката ви и ще можете да поставите истинско ново начало с новото попълнение. Преместването в ново и по-голямо жилище ще помогне бебето да има своя стая, а вие да имате свое лично пространство, което е от полза за заздравяването на връзката ви. Много често новото жилище разкрива нови възможности пред една двойка, а това е гаранция за сплотяването й.

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,312 преглеждания

Comments are closed.