Сайтан с кисело зеле
Необходими продукти за 4порции:
400г сайтан или сайтан чикън
2бр. бахар
2-3 дафинови листа
800г кисело зеле
1 голяма глава лук
2-3моркова
1 с. л. червен пипер
1 ч. ч. зелев сок
½ ч.чаша олио или друга мазнина
Лукът се реже наситно, задушава се в сгорещеното олио заедно с настърганите моркови за около 2-3 минута и се оттегля от котлона. Поръсва се с червен пипер и се разбърква. Прибавя се нарязаното на тънки ивички зеле (аз винаги измивам зелето предварително със студена вода), залива се със зелев сок. Тенджерата се връща на котлона и се задушава за още 3-4 минути.
В добре намазнен глинен съд (може да се ползва и тавичка просто я покриите с фолио за готвене) се редуват зеле и сайтан. Покрива се със задушеното зеле и похлупва. Добавя се и остатъка от растителната мазнина.
Пече се при температура 180- 200 градуса около час или докато омекне зелето.
рецептата е предоставена от здравословен вегетариански ресторант Кринг
2,441 преглеждания