САЩ ограничава продажбата на смартфони за най-малките

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

bebeja-sus-smartphoni-k

Предложението идва от американска родителска асоциация и има за цел достъпът на децата под 13 години до употребата на смартфони да бъде ограничен. Предложението е да се затегне контролът върху продажбата на устройства за най-малките. 

Изчислено е, че средно статистическият американец поглежда смартфона си 150 пъти на ден. Почти една трета от времето, прекарано с модерен телефон в ръка, отива в телефонни разговори. 21% – в писане на текстови съобщения.

Благодарение на леснодостъпния интернет се оказва, че прекарваме повече време, ровейки в социалните мрежи и различни сайтове, отколкото в действителност да говорим по телефона. Възрастните го правят непрекъснато, а децата дори в още по-голяма степен. Американските родители, които са поискали по-строги правила за устройствата на най-малките смятат, че смартфоните правят децата им разсеяни, некомуникативни и като цяло – повече им вредят, отколкото помагат. 

Преди време британски учени установиха, че честото общуване на малките деца със смартфони и таблети съкращава техния сън и това се отразява негативно на здравето им. Те констатирали, че всеки час, прекаран пред сензорния екран съкращава съня на децата с 15,6 минути, а в присъствието на споменатите устройства те заспиват и много по-трудно.

по информация на nova.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,424 преглеждания

Comments are closed.