С деца на море – как да се забавляваме с децата на плажа?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_family-beach.jpg

Какво по-хубаво от слънчево лятно време и ваканция заедно със семейството? В статията „С деца на море – какво да вземем за лятната почивка” ви представихме някои от задължителните неща, които да сложим в куфара за почивката край морето. Продължаваме на същата морска вълна със списък от идеи за това как можем да се забавляваме на плажа и какви игри биха могли да играят най-малките:

1. Игра с водни балони

Нужни са ви водни балони, които се продават почти навсякъде и имат специален накрайник за пълнене от чешма. Можете да се разделите на отбори или да играете всеки срещу всеки. Важно е да разполагате с достатъчно пространство, за да не се окаже, че сте нарушили спокойствието на някой немски турист. Тази игра обикновено е свързана с много мокри дрехи и обувки, което я прави особено подходяща за плажа, където подобен риск не съществува.

2. Да заровим татко

Какво ни е необходимо за тази игра? Най-вече ентусиазиран татко, който в този момент не играе карти с приятели и е готов да бъде използван за целите на занятието. Трябва да изкопаем достатъчно голяма дупка, в която той да влезе и да го заровим, оставяйки само главата му над пясъка. Задължително условие е да разполагаме с фотоапарат, за да можем да увековечим забавната гледка.

3. Пясъчни фигури

Едно от най-популярните и увлекателни занимания за децата на плажа е свързано с правенето на пясъчни фигурки. За най-малките са достатъчни кофичка и пластмасови формички. По-големите обаче могат да се посветят на по-сложни творчески решения като замъци, кули, пясъчни делфини или каквото им дойде наум.

4. Събиране на мидички и камъчета

Край морето е пълно с мидички, раковини и камъчета с най-разнообразни форми и размери. Можем да се посветим на събирането им и дори да ги използваме за украса на пясъчните  кули и замъци. Децата истински се забавляват с това занимание, тъй като за тях всяка мида с по-пъстър цвят си е направо колекционерска находка.

5. Плажен волейбол

Деца и възрастни могат да се забавляват заедно и с плажния волейбол. Не забравяйте обаче шапките и слънцезащитния крем!

6. Пускане на лодки

За тази игра ни е необходим надуваем басейн и вестник. Басейнът трябва да бъде напълнен с морска вода, а от вестниците направете лодки и корабчета. Във водата можете да сложите водорасли и миди за още по-добър ефект.

7. Стрелба с водни пистолети

Можете да се разделите на отбори и да играете на стрелба с водни пистолети. Освен забавна, тази игра действа и доста разхлаждащо в горещите летни дни. И тук, както при играта с водни балони, е важно да има достатъчно пространство, което по нашето Черноморие не винаги е постижимо.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9,738 преглеждания

Comments are closed.