Родители в лабиринт – намериха ли изхода?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

academiq-za-dobri-obnoski

Вярната посока към изхода от лабиринта на отговорното родителство минава през поставянето на граници. Важно e да се дефинират правилата и се обяснят на езика на децата, така че те винаги да са наясно какви са ограниченията. Специалистът по етикет и добри обноски за деца Невена Басарова-Дичева представи методиката на гъвкавата дисциплина като малка система от правила, формирани от родителя, но и с участието на децата. Извън нея малките могат да имат свободата да развият своята креативност, но също и да чуват, слушат и разбират големите.

Семейният консултант Дани Борисова помогна на родителите да бъдат по-осъзнати и разказа какво е важно да бъде поведението им като превенция на често появяващата се детска и тийнейджърска агресия.

В четвъртък семинарът на тази тема, на който медиен партньор е сайтът на новото поколение родители „Първите седем“, събра над 50 майки и татковци и премина при изключителен интерес и висока активност.

Победата от намирането на верния изход родителите отпразнуваха с томбола, подаръци и изненади и с няколко метра шоколад.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,304 преглеждания

Comments are closed.