Родители лекуват децата си с глад и жажда

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Родители лекуват деца с глад

Родителите споделят в социалните мрежи, че подлагат децата си  на глад и без вода с дни, за да „пречистят” организма им от токсини. За крайните практики разказа журналистът от сайта „Офнюз” Йоанна Димитрова. Тя открила множество постове на родители в интернет, в които се разказва как децата им са оставяни на гладно и сухо, за да бъде подобрено здравословното им състояние.

„Ако детето не пие вода, това няма да го детоксикира, а ще го интоксикира”, обясни специалистът по хранене и диететика проф. Донка Байкова  пред NOVA.

Тя е категорична, че гладуване може да се практикува само от възрастни, и то след специална подготовка. Безопасното гладуване е само в продължение на три дни.

„При деца подобни режими не могат и не трябва да се прилагат. Техните адаптационно механизми са по-различни от тези на възрастните“, допълва проф. Байкова.

Тя обясни и какви са рисковете за организма, оставен без най-необходимите за него вещества по-дълго време и е категорична, че детоксикация може да се направи само с течности - вода, чайове, плодови и зеленчукови сокове.

„За първи път чувам за “детоксикация на сухо. Организмът просто задръства своите клетки с разградни продукти. Без течност в организма настъпва интоксикация, не детоксикация. Все пак детоксикация значи да изчистим черва, да облекчим функцията на черния дроб, активно да работи отделителната система. Ако не се пие вода, това уврежда бъбреците, кръвта ще се сгъсти, ако е възрастен човек, нищо чудно да направи тромбоемболия, слепване на тромбоцити, рисково е, категорична е проф. Байкова.

Тя подчерта, че може да се гладува най-много в рамките на три дни от възрастни хора, и то след предварителна подготовка. Ако човек продължи да не приема храна, след третия ден това е опасно за здравето, като първите органи, които са изложени на риск, са мозъкът, червата и черният дроб.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,598 преглеждания

Comments are closed.