Родители искат децата да са лекари, инженери, IT специалисти

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_127688348

Родителите по света залагат на трите най-популярни кариери за техните деца – медици, инженери и IT специалисти. Това установи международно проучване от банката HSBC в 16 страни, цитирано от „Франс прес“.

Около 19 % от 5500 запитани родители мечтаели за медицинска кариера за тяхното дете. 11 % залагали на инженерна реализация на детето си, а 8 % го виждали като IT специалист, когато порасне.

Медицинската професия се оказа най-високо ценена сред родителите в страни като ОАЕ (33%), Индонезия (31%) и Турция (27%).

64 % от участвалите в анкетата пожелали за децата си преди всичко да бъдат щастливи. Най-много на това държат родителите от Франция, Канада, Великобритания, Австралия и САЩ, пишат от БТА.

В няколко държави обаче пожеланията за здраве изпреварвали тези за щастие. На здраво поколение залагали най-много родителите в Китай (72%), като само 63 на сто от тях им пожелавали щастливи дни.

С най-много пожелания потомството им да печели достатъчно пари, за да води един приятен живот, се отличили френските родители, следвани от тези в Хонконг.

Мексиканските и индийските родители държат най-вече децата им да имат успешна реализация в кариерата. Тази цел си поставят предимно семействата в страните с нововъзникващи пазарни икономики, а не в богатите държави, където хората предпочитат децата им да реализират своя потенциал. Тук водят семейните двойки на Великобритания, следвани от тези в Канада, Австралия, Сингапур и САЩ.

 

Източник: dir.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,359 преглеждания

Comments are closed.