Рисувай и се забавлявай със студио „Въображение“ – как децата да участват в конкурса

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

animacii-konkurs

Три ховърборда очакват големите победители в конкурса на Cartoon Network „Рисувай и се забавлявай със студио „Въображение“!

За да се включат в конкурса децата трябва да измислят анимационен герой, да приготвят “сценарно табло” или пък да създадат собствен мултипликационен филм!

Всички деца от 6 до 14 години могат да участват.

Какви са категориите?

Създай нов персонаж;
Създай сценарно табло или комикс;
Създай клип или анимационен филм.

Колко победители ще има? 

Във всяка категория трима ще получат награди, един победител и двама подгласници.

Кога ще бъдат обявени победителите?

Победителите ще бъдат обявени в понеделник, 21 май.

Какви са наградите?

*Големите победители в трите категории ще получат последен модел ховърборд, както и торбичка с подаръци, в която има комплект настолни игри и брандирани с логото на CN тетрадка и несесер за моливи.

*Всеки от тримата наградени с втора награда от трите категории ще получи слушалки  и торбичка с подаръци, в която има комплект настолни игри и брандирани с логото на CN тетрадка и несесер за моливи.

*Всеки от тримата наградени с трета награда от трите категории ще получи един селфи стик и торбичка с подаръци, в която има комплект настолни игри и брандирани с логото на CN тетрадка и несесер за моливи.

Колко конкурсни материала могат да бъдат изпратени от едно и също дете?

Няма ограничения. Колкото повече – толкова повече!

Каква техника мога да използвам?

Може да се използват всякакви техники, всичко, което би свършило работа – от камера до мобилен телефон. Важно е сътворените материали да има как да се видят.

Трябва ли позволение?

Родител или настойник трябва да се запознае с Официалните правила на конкурса и да даде позволение детето да участва.

Може ли да се използва музика в клипчето/анимацията?

Приемат се  само произведения, в които е използвана авторска музика или музика с платени авторски права. За да се избегнат рисковете, може да използват някои от музикалните файлове, които организаторите са предоставили за ползване в раздела с материали на Студио „Въображение“.

Има ли възможност да се разгледат някои примери, за вдъхновение?

Да, в сайта на Студио „Въображение“ има много полезни насоки и идеи, които ще помогнат на децата да създадат своята анимация. Употребата им не е задължителна.

Какъв трябва да бъде жанрът на филмчето/анимацията?

Може да бъде документален филм, песен, драматична миниатюра, анимация, рап, новинарска емисия и т. н. Децата имат свобода да изберат в какъв жанр да творят!

Студио „Въображение“ кани всички участници в конкурса да посетят сайта им, където ще открият много полезни насоки, идеи и безплатни приложения, които ще им помогнат по време на творческата работа.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,729 преглеждания

Comments are closed.