Раждане без стрес за бебето

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Това доволно и щастливо бебе е едва на два часа. То е третото дете в семейството  и както е видно не изпитва никакви неприятни усещания от съприкосновението си с „белия свят“.

Това най-вероятно се дължи на факта, че то продължава да е все още свързано с плацентата. Семейството смята, че прерязването на пъпната връв непосредствено след раждането е неестествено и дори вредно за бебето, докато пъпната връв все още пулсира.

бебе плацента

Отлагането на  прерязването на пъпната връв има решаващо значение за здравето както на майката, така и на бебето, тъй като спомага за насищане на кръвта със стволови клетки, които могат да повлияят положително редица бъдещи заболявания.

Много родители, а и специалисти днес смятат, че съществуват редица причини, които са в полза на отложеното прерязване на пъпната връв. Според тях непосредственото прерязване на пъпната връв след раждането би трябвало да е по-скоро изключение, отколкото правило. Дори и при спешни случаи, когато се налагат реанимационни мерки за бебето е препоръчително да остане свързано с плацентата, докато тя спре да пулсира от само себе си.  Това е най-доброто нещо, което можем да направим за бебето си в първите часове от живота му, твърдят те.

по информация от The Intact Birth

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

20,823 преглеждания

Comments are closed.