Първите седемзнаци в света навършиха 18 години

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
c7b1e2363e91700dc2518edaf45d8a0a (1)


През 1997 г. семейството на Кени и Боби Макоги привлякоха вниманието на всички медии, след като в семейството им се родиха първите седемзнаци в света.

Децата се казват Кени, Келси, Натали, Брандън, Алексис, Нейтън и Джоуел. Лекарите не били уверени, че ще оцелеят след раждането, но всички те се преборили за живота си и Кени и Боби се сдобили с четирима сина и три дъщери.

Тази година семейството отпразнува 18-тия юбилей на своите 7 деца.

58cc0c20a279cb2111e61c45dead6865

Родителите отказали, предложената им от лекарите, „селективна редукция“, с която да намалят броя на бебетата и по този начин да дадат шанс на повече от тях да оцелеят. Кени и Боби отказали тази интервенция, което по това време било доста противоречиво решение. По този начин те спасили всички свои деца, които се родили 9 седмици преждевременно.

По това време президент на САЩ е Бил Клинтън, който лично поздравил семейството, Опра Уинфри ги поканила в своето шоу а различни компании и непознати направили дарения на светкавично увеличилото се семейство.

Сред тях огромна къща, ван, едногодишен абонамент за макарони и сирене, памперси за първите две години и стипендии за всеки университет в щата Айова.

През първите месеци, от отглеждането на седемзнаците, те пиели общо по 42 бутилки с мляко, а памперсите им трябвало да бъдат сменени 52 пъти в денонощието.

За съжаление, с годините, медийното внимание затихнало и семейството трябвало да започне да живее повече от скромно. Седемзнаците и техните родители все още обитават същата къща, която им е подарена при раждането и се придвижват със същия ван.

Кени и Боби имат още една дъщеря, която е на 19-години и вече е омъжена.

 

Източник: dama.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,722 преглеждания

Comments are closed.