Първите седем причини, поради които се нуждаете от майка си, въпреки, че вие самата сте вече майка

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_172943057 mothers-and-dothers
Чували сте възрастните жени да казват: „Независимо на колко години си, ти продължаваш да си моето дете.“

Истината е, че всяка жена има нужда от майка си, независимо дали все още живеят заедно или вече е създала свое семейство, гледа своите деца и се грижи за собствения си съпруг. Жените са така устроени, че те винаги имат нужда от майките си, от това да ги чуят по телефона, да споделят нещо с тях, да поискат съвет или просто да си поклюкарстват.

Ето защо всяко пораснало момиче, млада жена или майка има нужда от своята майка:

1. Съвети как да премахнете и най-упоритите петна
Знаете, има ли у дома деца, петната са постоянен спътник. При това петна от най-различно естество и с възможно най-невероятна трудност за премахване. Първият човек, от когото ще потърсите съвет за този иначе прозаичен въпрос, ще е мама.

2. Думички за поощрение
Половинката може да пропусне да ви похвали или да ви благодари за вкусната закуска, за идеално изгладените ризи или снежно белите чаршафи, но мама е винаги насреща, когато имате нужда от похвала или поощрение, което да ви даде тласък да продължите напред.
Тя е жената, която ще ви каже, че е толкова важно всичко да е перфектно, че се гордее с вас и че не се съмнява, че сте способна да се справите с всяко предизвикателство.

3. Любимата ви рецепта от детството
Няма човек, които да не е съхранил топъл спомен поне за една изкушаващо вкусна рецепта от своето детство и разбира се, да е напълно забравил нейната рецепта. Мама винаги ще ви я припомни. Интересно е, че колкото и пъти да попитате майка си за нея, никога няма да си я запишете, а всеки следващ път, когато ви се прииска да я приготвите на своите деца, ще продължавате да звъните на майка си, за да ви каже как точно се приготвя.

4. Родителски съвети за възпитанието
Майка ви е първият човек, към когото се обръщате по всякакви родителски въпроси, свързани с отглеждането и възпитанието на децата. От това как да свалите температуратурата, до това как да реагирате, ако детето не ви чува или има проблеми в училище. Независимо дали имате едно или три деца, вие ще търсите вашата майка за съвет и помощ всеки път, когато имате нужда от него.

5. Нужда от добър слушател
Има неща, които децата и съпругът ви може и да разбират, затова винаги ще споделяте с тях, но със сигурност единственият човек, които ще ви изслуша търпеливо, независимо колко време ще е нужно да ви отдели и независимо колко излишна информация ще трябва да чуе. Тя отлично знае, че има моменти, в които просто трябва да ви слуша, нищо повече.

6. Женски ден
Всяка жена има моменти, в които и е нужно да излезе от къщи, да загърби ежедневните грижи и да избяга от проблемите. Е, в тези дни мажете да потърсите мама и да излезете на кафе и сладолед, да си побъбрите необезпокоявани от никого или просто да се разхождате безцелно и мълчаливо. В такива дни с нея можете да отидете на маникюр, на фризьор, на спа. Това са прекрасни моменти само за вас двете и както вие се нуждаете от тях, подобно на вас, майка ви вероятно също.

7. Прегръдка
Няма нищо по.зареждащо от топла прегръдка. И няма нищо по-хубаво от прегръдката на мама, независимо колко сте голяма, защото майчината прегръдка успокоява, стопля и зарежда.

Всяка дъщеря се нуждае от своята майка, независимо от възрастта си, а когато има възможността да получи помощ и подкрепа от нея – това е истински безценен дар.

Първите седем

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

29,040 преглеждания

Comments are closed.