Проектът „Пазители на сърца. Мисия София“ обучи над 1200 души в оказване на долекарска помощ

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Obuchenie-iHELP-600_350

Над 1 200 души взеха участие в обученията по проекта „Пазители на сърца. Мисия София“, организиран от iHELP България и списание Първите седем с подкрепата на Байер България ЕООД. Инициативата стартира през юни 2017  г. и цели да изгради най-голямата мрежа за взаимопомощ в България, за да подобри качеството на живот на населението и да спомогне за създаването на социално-отговорно и устойчиво общество.

„За мен като родител на 6-месечно момиченце, е важно да съм подготвен за непредвидени ситуации. Именно затова обучението за оказване на първа помощ и приложението за известяване при спешни ситуации iHELP предизвикаха интерес у мен. Наскоро ми се наложи да приложа една от научените техники за спасяване на човешки живот и благодарение на iHELP се чувствах много уверен. Идеята на приложението е страхотна и от месец вече е в телефоните на всички вкъщи. За мен двете дават увереност и спокойствие при извънредни ситуации в така или иначе трудното ежедневие на родител.“ споделя Александър Маринчев, родител, преминал обучението.

По данни на Европейски съвет по ресусцитация внезапното спиране на сърцето е една от водещите причини за смърт в Европа  – около 20% от всички смъртни случаи. Веднага след спиране на сърцето се препоръчва незабавна КПР (кардио-пулмонарна ресусцитация) от свидетел на инцидента и бърза дефибрилация[1].

Средното време от подаване на сигнал до пристигане на спешна медицинска помощ в Европа е 5–8 мин., или 8–11 мин. до първата дефибрилация. До тогава, оцеляването на пострадалия зависи от свидетеля на инцидента – уменията му за извършване на кардио-пулмонарна ресусцитация и използването на автоматичен външен дефибрилатор[2].

Obuchenie-iHELP-600_450
Чрез приложението iHELP в случай на нужда от спешна помощ, човек ще може да уведоми както националната система за спешни повиквания към телефон 112 и своето обкръжение (семейство, приятели), така и обучени спасители-доброволци, намиращи се на близко разстояние, които да се притекат и окажат навременна първа помощ до пристигане на линейката.

През 2018 г. предстои проектът “Пазители на сърца. Мисия София“ да се развива в две допълнителни направления, а именно безплатно провеждане на обучения за първа долекарска помощ за учителите в столични училища и детски градини, както и за хора с увреден слух чрез Съюза на глухите в България. Първото училище, което се включи в кампанията, е 17 СУ „Дамян Груев“. Очаква се близо 500 души с увреден слух да преминат през обучението, като след него ще им бъдат предоставени 1 500 абонамента за мобилното приложение iHELP.

Повече информация за проекта можете да откриете на www.pazitelinasartsa.com

 

# # #

 

За iHELP

Проектът iHELP представлява атрактивна комбинация от концепция за социално предприемачество (социално отговорна компания в изграждането на марка iHELP) от една страна и концепция за спасяването на човешки живот, от друга. Разбери повече за кaмпанията на www.ihelp-bulgaria.com

 

За Първите седем

ПЪРВИТЕ СЕДЕМ е медията на новото поколение родители, тези, които задават въпроси и които взимат информирани решения при отглеждането и възпитанието на децата си. Това са модерните родители, които търсят новото и актуалното, когато става дума за децата им. Родителите, които се опитват да прекарват пълноценно време с децата и семейството си, въпреки забързаното си ежедневие, но в същото време не забравят и себе си като хора, които имат нужда от свое пространство, интереси и забавления. Научи повече на www.purvite7.bg

 

Байер: Наука за по-добър живот

Байер е международна компания с опит в областите на науките за живота – здравеопазване и земеделие. Продуктите и услугите на Байер имат за цел да носят полза на хората и да подобрят качеството им на живот. В същото време Групата цели да създаде стойност чрез иновации, растеж и висок потенциал за печалби. Байер съблюдава принципите на устойчиво развитие, както и социалните и етичните си отговорности. През финансовата 2016 г. в Групата работят около 99,600 служители, а компанията реализира продажби в размер на 34.9 млрд. евро. Капиталовите разходи възлизат на 2.2 млрд. евро, а разходите за изследователска дейност и развитие – на 4.4 млрд. евро. За повече информация посетете www.bayer.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,449 преглеждания

Comments are closed.