• Няма категории

Проект – Весела тераса

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Е дойде времето на красивите тераси. Това е новият ни облик на терасата за това лято.

Лесни за правене, красиви и весели саксии, с които може да украсите балкона, стената, двора. 


krokotak-logo
„Проект – Весела тераса“ ни предоставиха от Крокотак


Леки саксии, удобни за закачване, с двойно дъно за оттичащата се вода. Весели и напълно безплатни… в модерни за сезона ярки сини цветове.


Използвахме само празни бутилки от бира и сокове и употребявани найлонови торбички. Доста ЕКО се получи… почти без никакви пари …. 


Как да си направим прежда от найлонови торбички: След като махнете горната и долна част, нарежете торбичката на няколко ленти. Когато се разтворят – се получават съответно  кръгове.

 

Всеки два кръга се захващат един към друг по показания начин ( за да се избегнат завръзванията) – докато получите много дълга нишка, от която след това може да си изплетете най-различни неща.


saksii za cvetq


Ние използвахме за плетенето две четки за рисуване, поради простата причина, че нямахме под ръка толкова дебели шишове.

Средно около 30-35 бримки на ред са достатъчни. Може малко странна да ви изглежда плетката, но аз само така мога – когато свърша реда, не обръщам плетката, а започвам с другата ръка да плета. Поради тази причина, се получава малко завъртяна бримката.

След като изплетете достатъчно голямо парче, зашиите двата края, за да се получи „ръкав“, с който после да облечете саксията.


Срежете на две една голяма бутилка от сок, бира или минерална вода. Обърнете горната част и я мушнете в долната. Така се получава съд с двойно дъно, за оттичащата се вода – идеална саксия за окачване.


FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Направи с мама

5,048 преглеждания

Comments are closed.