Приказки с математически елементи подобряват уменията на децата в клас

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deca-matematikaАко на децата се четат приказки, съдържащи математически елементи,  преди лягане, те се справят по-добре с решаването на задачите в клас. Това твърдят американски учени от Чикагския университет и във връзка с това твърдение са тествали нова апликация, която помага на децата да решават по-лесно и бързо математически задачи.

Новият софтуер за мобилни устройства с марката “Bedtime Math” е предназначен за децата от началните класове.

До момента изследователите са раздали учебното приложение на 600 семейства, за да го тестват с децата си, които са на възраст 6-7 години. То съдържа приказки, в които са включени различни  задачи за смятане, разпознаване на геометрични фигури и други подобни задачи.

Досегашните резултати от проведения експеримент са показали, че децата бележат напредък с три месеца напред в уменията си, в сравнение със съучениците си, които не са били включени в експеримента.

“Bedtime Maths” помага на родителите, които имат комплекс от математиката, да не го предадат на своите деца и стимулира диалога между деца и родители специално при извършване на математически действия, пише БТА.

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,060 преглеждания

Comments are closed.