Помощите за деца, родили деца, ще са само в натура

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

0000217339-article2

Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за семейни помощи за деца. Промените предвиждат месечните семейни помощи за отглеждане на дете, отпускани на майка, която не е навършила 18 години, да са в натура.

Помощта се предоставя под формата на стоки и/или услуги за детето в съответствие с индивидуалните му потребности, оценени от Дирекция „Социално подпомагане“.

Майките студентки ще имат право на еднократна помощ за отглеждане на дете, независимо от доходите на семейството, при условие, че детето живее постоянно в страната и не е настанено за отглеждане извън семейството, майката живее постоянно в България и е студентка в редовна форма на обучение.

Осиновителите имат право на еднократна помощ при осиновяване на дете, независимо от доходите на семейството, при условие, че осиновителите и осиновеното дете живеят постоянно в страната. Размерът на помощта се определя ежегодно със Закона за държавния бюджет за съответната година, но не е по-малък от предходната година и не е по-висок от размера на еднократната помощ при раждане на дете.

Източник: offnews.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,601 преглеждания

Comments are closed.