Подкрепа за децата със Синдром на Даун и техните семейства

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Кампания на Фондация Карин дом  – „Покани още един приятел! “

Скъпи приятели, на 21 март отново ще отбележим Международния ден на хората със Синдром на Даун, като отправим нашето забавно предизвикателство към всички деца и родители, към детските градини и училища, други организации и точно към вас, които четете тези редове!
 
pokana-sindrom-daun-2016-karin-dom-varna (1)

 

Кой може да каже, че няма нужда от още един приятел? Можем да бъдем приятели и да отворим сърцата си и за различните от нас, нима всички ние не сме уникални и по своему различни? Да и децата със Синдром на Даун са различни, те също са уникални, но имат същата нужда от обич и подкрепа. Те също много обичат да се смеят, да танцуват, да играят с връстниците си.

Нека покажем на децата и семействата, които ежедневно се борят с предразсъдъците, че ги подкрепяме, че те са част от нашите празници и ще се радваме да се забавляваме заедно!

Как да се включите

Напишете къде смятате да поканите още един свой приятел, за да се забавлявате заедно. Оцветете по свой вкус, вложете ентусиазъм и съпричастност, после снимайте и ни изпратете резултата на имейл pokana@karindom.org

Можете да изтеглите поканите в pdf формат от тук.

Ще се радваме да научим за многото забавления, приключения, партита, кръжоци, танци, на които ще поканите и детето с Даун синдром.

Ние ще публикуваме Вашите покани. Нека покажем, че и в нашата страна хората със Синдром на Даун имат приятели и са приемани от нашето общество.

Знаете ли, че:

  • Синдромът на Даун не е болест, а сложно генетично състояние. При хората със Синдром на Даун в 21-вата хромозома има 3 вместо 2 хромозоми.
  • Всъщност синдромът на Даун е най-честата генетична аномалия и може да засегне абсолютно всички възрасти и социални групи.
  • Хората със Синдром на Даун имат обучителни затруднения. Това означава, че е засегната тяхната способност да учат, а не, че не могат да учат.
  • Както и повечето хора, така и тези със Синдром на Даун ходят на училище, имат интереси, хобита и таланти, имат приятели и взаимоотношения, работа.

Повече информация за кампанията може да намерите на сайта ни www.karindom.org.

Тази кампания се реализира чрез проект “Развитие на капацитета на Карин дом за организационна и финансова устойчивост”, финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. – www.ngogrants.bg

Нека заедно подкрепим децата със Синдром на Даун и техните семейства!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,857 преглеждания

Comments are closed.