Подари карнавален костюм, направи едно дете щастливо!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_156350636

Специалистите по детска психология казват, че най-естествения начин, по който децата могат да се справят с емоционалните травми и да се справят с напрежение, което те пораждат, е играта и превъплъщаването в различни роли.

Можете да направите добро на малчуганите, настанени в кризисния център “Самарянска къща” в Стара Загора. Децата са попаднали там след преживяно насилие и в състояние на силен стрес. Сред тях има деца, които са останали без подслон или без близки и роднини.

Ако имате карнавални костюми, които вече са умалели на вашите деца или децата ви са пораснали отдавна, но от сантиментални подбуди все още ги пазите, или сте сръчни и можете с подръчни средства да създадете такива костюми, както и карнавални аксесоари, можете да ги изпратите в център „Самарянска къща“ или да ги донесете лично. Единственото условие е, костюмите да са запазени и почистени. С радост ще бъдат приети всякакви парти аксесоари, маски и принадлежности.

С помощта на тези костюми специалистите в центъра ще могат да подпомогнат ежедневната си терапевтична работа с децата. Чрез тях децата могат да влизат в различни роли, а това ще им помогне да намерят начин да изразят себе си по нов начин, да намерят път към другите хора в живота си и да осъществяват контакти с тях.

Кризисен център „Самарянска къща“ е място, където могат да намерят подслон жени и деца, жертви на насилие. Намира се в Стара Загора.

Повече подробности за начините, по които можете да се включите в тази мисия ще намерите тук.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,125 преглеждания

Comments are closed.