“Пинокио” в Младежкия театър на 10 януари

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Пинокио - по Карло Колоди

На 10 януари 2015 г. на сцената на Младежки театър „Николай Бинев” ще се играе постановката „Пинокио”

С участието на:
Александър Хаджиангелов
Ярослава Павлова
Зорница Маринкова
Юлиян Петров
Севар Иванов студент от класа на проф. Стефан Данаилов
Павел Иванов студент от класа на проф. Стефан Данаилов

Като всяка класическа творба (още повече ако е писана за деца) „Пинокио“ отдавна е надхвърлил националните граници на своята родина и е станал част от световната култура. Затова и срещата на Младежкия театър с произведението на Колоди беше естествена и неминуема. Откакто е създадена, историята на дървената кукла – весела и поучителна, забавна и сантиментална – придружава детството на поколения деца. А след това, под напора на житейската реалност, бива забравена, за да се върне някой ден отново като любимо четиво на нашите деца и внуци и ни накара да открием за пореден път прелестната наивност на този свят наречен приказка.

Ние – хората на театъра, имаме привилегията да оставаме по-дълго деца, свойство да вярваме на човешките измислици, талант да разказваме приказни истории и способност цял живот да играем, а играта да превръщаме в начин на живот. Ние посрещнахме дървеното човече като приятел, който отново ни кани да извършим някоя и друга лудория в Страната на игрите. А къде е тя?.. Къде другаде, ако не в театъра! Но театралното представление не е книга, която след прочитане ще остане в библиотеката, докато се родят децата на нашите деца. Спектакълът се играе днес, тук, за днешните деца… Затова решихме заедно с малките зрители да проверим:

„Възможно ли е днес от едно парче дърво да стане истински човек?“. И, ако е възможно, как точно става това? Дали с напътствия и чужда помощ или чрез сблъскване с изпитанията и трудностите на живота? Дали винаги да очакваме Феята с магическа пръчка или сами да търсим изход?.. Актьорите в нашия спектакъл не спестяват на Пинокио сълзите, срама, обидите и измамите – така дървената кукла ще проумее истинската стойност на бащината ласка, на вярното приятелство, на съзидателния труд. Само преживяната мъка и страдание могат да накарат дървеното сърце да затупти…

Кога?: 10 януари 2015 г. (събота) от 11 ч.
Къде?: София, Младежки театър „Николай Бинев”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,494 преглеждания

Comments are closed.