• No categories

Пиле с бадеми

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pile s bademi

 

Пилешкото месо е един от най-благодатните за експресни рецепти продукти. Освен, че се приготвя бързо, то удивително успешно се съчетава с всевъзможни зеленчуци, плодове, подправки и ядки. Днес ви го предлагаме с моркови, чушки и бадеми.

Продукти за 4 порции:

– 800 г пилешко филе
– 1 ч. ч. белени бадеми
– 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
– 2 с. л. соев сос
– 2 чушки, нарязани на ивици
– 1 морков, нарязан на пръчици
– 3 с. л. зехтин
– лимонов сок
– сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Бадемите се слагат в микровълнова фурна на висока мощност за 4 мин., като се разбъркват през 30 сек.

2. Месото се нарязва на кубчета и се разбърква със соевия сос.

3. Зехтинът се загрява в дълбок тиган и в него се изпържва месото за 7-8 мин. Изважда се и в същата мазнина се слагат лукът, морковите и чушката. Разбъркват се на силен огън 2-3 мин. Месото се връща в тигана, добавят се бадемите, разбърква се още 2-3 мин. и се сервира.

Време на приготвяне: 30 минути
Степен на трудност: лесна


Рецептата ни предоставиха:

menu logo   списание Меню
  www.menumag.bg

Вижте още рецепти за основни ястия:

59-Carevi4na pita_660x430   Царевична пита с месо

   Мусака от патладжани

   Варено телешко със зеленчуци в гювечета

Fava Bean rice   Бакла с ориз

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,325 преглеждания

Comments are closed.