Пет въпроса и пет отговора за по-здрави деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

rp_sick_kid.jpg
1. Какво е най-важно да знаят родителите, когато говорим за имунната система на децата? Тя по какво се различава от тази на възрастните?

Човешката имунна система при различни обстоятелства може да срещне затруднения в изпълнението на своите защитни функции и да има нужда от подкрепа. Състояния нарушаващи нейния функционален баланс могат да се проявят във всеки етап от човешкия живот, но безспорно детската възраст е особено засегната. Детето се ражда с „недостатъчна” функционалност на имунната система, която постепенно достига своята зрялост към 5-годишна възраст. Тази недостатъчна защитна способност се проявява с повтарящи се респираторни инфекции. Всяка остра инфекция поставя организма в състояние на временен физиологичен дефицит на имунна защита. Децата и юношите се разболяват през учебната година дори и след като имунната им система е достигнала пълна зрялост, както е случва преди и по време на пубертета. Тогава се осъществява скокът с наддаване на ръста и теглото и настъпват други големи изменения свързани с пубертета и имунната система на юношата се затруднява да поддържа своето функциониране, въпреки че инфекциите в тази възраст са по-редки, отколкото в ранно детство. Имунната система на детето, дори и да не се е разболяло, се нуждае от подкрепа при изпълнение на нейните функции. Това се дължи на недостатъчна зрялост, епидемична обстановка, посещаване на детски заведения, стрес.

2. Как да предпазим децата от чести настинки и грип през есенно-зимния сезон, а и през цялата година?

Най – важно е да се спазва добра лична хигиена. Важно значение има и приема на много плодове и зеленчуци, млечни и растителни белтъчини, достатъчно количество течности, както и повече разходки сред природата. Съществуват и голям брой имуностимулатори, които се продават в аптеките.

3. Можем ли да се доверим само на природните средства – храни, билки и чайове от тях, както и други бабини рецепти или е нужно доказано и ефикасно средство, проверено от медицината?

Трябва да се използват сертифицирани продукти, с доказана ефективност и безопасност, които се продават в аптеките. Разбира се, най – добре е родителите да следват препоръката на специалист – лекар или фармацевт.

4. Какво бихте посъветвали родителите, ако детето вече е болно?

Задължително да посетят личния си лекари или педиатър, а не да прибягват към самолечение.

5. Могат ли имуностимулаторите да подпомогнат процеса на оздравяване?

Имуностимулаторите са медикаменти, които стимулират имунната ни система в борбата с вирусни и бактериални инфекции. Такъв продукт е Имуномикс плюс.

Имуномикс плюс е 100% натурален био продукт
, който подпомага естествените защитни сили на организма и помага за по-бързото оздравяване.

Immunomix02

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,183 преглеждания

Comments are closed.