Пет идеи за зимни игри с децата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

Как да се забавляваме и какви игри да измислим заедно с децата през ваканцията и в предстоящите ваканционни дни.

snejen-chovek_k

1. Най-стандартната и никога не омръзваща игра за децата през зимата е правенето на снежен човек. Ако в града няма достатъчно сняг, отидете някъде на природа и се забавлявайте с детето си. Не забравяйте да вземете нещо за нос, очи и шапка на снежния човек, както и типичната метла, която държи в ръката си. Децата много обичат тази игра и никога не им омръзва.

rp_snowman.jpg

2. Като продължение на тази, може да си измислите игра, в която от малко разстояние да се опитате да целите със снежни топки например шапката на снежния човек. Който пръв успее да я събори, той печели. 

sheina_k

3. Друга игра, с която може да се забавлявате заедно с детето си, е пързалянето с шейна. Макар и да не е на склон, а само вие да я теглите, децата я обожават и винаги искат още и още. Затова, запретвайте ръкави и взимайте шейната.

ice rink

4. Ако детето ви вече е достатъчно голямо, може да го научите да кара зимни кънки. Вече откритите пързалки са факт и чудесна алтернатива за зимата. Ако вие самите не можете да карате, хубаво е да вземете ваш приятел, който може и който ще учи детето ви. 

snow

5. Друга интересна игра за зимата е правенето на ледени скулптури. Ще ви е необходимо единствено боя за храна, за да бъдат фигурите по-шарени и цветни. Останалото е въпрос на въображение и майсторлък. Тъй като не винаги има толкова сняг, може да ги направите вкъщи с кубчета лед. 

Е, сега остава да дойде и снегът!

Весели празници! 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

10,242 преглеждания

Comments are closed.