Песнички и приказки с кауза за повече детски усмивки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Cover-CD

Тази година две от най-големите национални детски инициативи със социална насоченост – „Маргаритка“ и „Приказки без край“ обединяват своите усилия в името на повече детски усмивки. В подкрепа на своята кауза те са поканили едни от най-известните български актьори, сред които са Теодора Духовникова, Захари Бахаров и Христо Мутафчиев. С познатите на всички гласове са записани шест популярни детски приказки. Тяхното съвременно звучене е лесно разбираемо за малчуганите.

Освен приказки, на диска са записани и 11 произведения на Маргаритка, още три изцяло нови авторски истории на Илия Деведжиев и три Народни приказки.

От една година насам „Маргаритка“ радва децата с нови и осъвременени версии на някои от най-известните български детски песнички, с които са израснали и родителите на днешните деца, а от цели пет „Приказки без край“ полага усилия да превърне болничния престой на всяко дете по-лесен за понасяне, като така повишава емоционалното състояние на децата и подпомага по-бързото им възстановяване. В подкрепа на тяхната работа са създадените мобилни библиотеки, а специално обучени аниматори се грижат за доброто настроение на малките пациенти.

Тази година кампанията стартира в края на ноември, а началото й ще бъде отбелязано със специалното издание на комплект от два диска с песничките на „Маргаритка“ и приказките на „Приказки без край“. Заедно с дисковете, за най-малките има и занимателна книжка със стикери. Изданието е чудесен подарък за цялото семейство и е идеално допълнение към всяко семейно пътуване.

От специалното издание на „Маргаритка“ и „Приказки без край“ 3000 бройки са предвидени за подарък на деца в болничните заведения. С тяхна помощ децата ще се възстановят по-бързо и по-качествено, тъй като е всеизвестно, че от емоционалното състояние зависи възстановяването и доброто здраве на целия организъм.

Изданието на „Маргаритка“ и „Приказки без край“ можете да намерите и в търговската мрежа, а приходите от продажбите ще отидат за построяването на нова иновативна музикална детска площадка в София, в партньорство с Playground Energy. Те създават специални уреди за игра, които превръщат кинетичната енергия в светлина и звук.

Margaritka-Ploshtadka-3

Една такава площадка вече съществува в парк „Гео Милев“ в София и само за няколко месеца, от пролетта до сега, се превърна в притегателен център за родители и деца.

Като част от програмата на „Приказки без край“ са планирани и четири събития в болнични заведения. Те ще имат за цел да развеселят децата от детските отделения като ги провокират сами да измислят по една приказка с помощта на модератор. Всяко събитие ще си има и своя специален ВИП гост, ще има и подаръци, автографи и много усмивки. Сред най-известните имена са Михаела Филева, Тони, Вики от „Мастило“, Графа.

Prikazki-bez-krai-Event

Програма на събитията:

06.12, сряда – Пета градска болница, София – 16:00 до 17:00ч. Гост Миахела Филева

08.12, петък – Педиатрична клиника към Александровска болница – 11:00 до 12:00. Гост Тони – Антоанета Георгиева

12.12, вторник – Специализирана болница за активно лечение по детски болести – проф. д-р Иван Митев, София – 11:00 до 12:00 ч. Гост VenZy.

Компакт дискът на “Маргаритка” и “Приказки без край” можете да намерите онлайн ТУК, а също и в OMV, Сиела, DM, LAFKA, Субра, Ремедиум 4 (София, ул. Иван Денкоглу №34).

.

***

За „ПРИКАЗКИ БЕЗ КРАЙ“

Националната инициатива „Приказки без край“ е насочена към подобряване на болничния престой на децата и по-бързото им възстановяване с помощта на мобилни библиотеки с книжки за всяка възраст и специално обучени аниматори. Началото на тази инициатива бе поставено през месец ноември 2012 г. като част от програмата за социална отговорност на GSK („ГлаксоСмитКлайн“) и Panadol Baby. От създаването й, нейната цел е да даде подкрепа и да създаде среда, максимално близка до домашната, на хоспитализираните деца и техните родители, за да могат малчуганите да се възстановят възможно най-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

„Приказки без край“ е доброволно начинание, в което се включват известни личности и добри хора, които имат желание да помогнат на децата по време на оздравителния период.

Според световния опит присъствието на аниматори в лечебните заведения снижава предоперативния стрес при децата и скъсява възстановителния период след интервенции или хирургични процедури. Прилаганите медицински технологии не могат да доведат до трайни и оптимални за дадено заболяване постижения без съчетаното им приложение с определени социални практики, насочени както към болното дете, така и към неговото семейство. Неотменна част от тази дейност трябва да бъде и подкрепата на детето и неговото семейство, каквато аниматорите на „Приказки без край“ им оказват.

За да се поддържа непрекъсната връзка с родителите и децата, е създадена специална Фейсбук страница на „Приказки без край“, където аниматорската програма има над 30 000 последователи.  Там може да се открие полезна информация, съвети и всички бъдещи събития на инициативата, обединени в специален календар.

„Приказки без край“ се организира в партньорство с  Българска педиатрична асоциация.

Приказката продължава ТУК.

***

За “МАРГАРИТКА”

“Маргаритка” е проект, създаден от Виктория Терзийска и Яна Липованска. Той  радва децата с музика и видео на български език и предлага споделено пространство за игри навън.  Съществува от една година и целта му е да активира общество, което споделя необходимостта от качествено прекарано време на цялото семейство заедно.

Основната мисия на “Маргаритка” е чрез музика, видео и игри да даде на българските деца липсващите в съвремието на най-малките емоционален отдушник, приятел и ролеви модел. Този проект създава забавно, качествено и адекватно за съвременните деца аудио и видео съдържание, както и първите по рода си музикални детски площадки в България.

През ноември месец тази година стана ясно, че “Маргаритка” е сред 5-те финалисти в конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА – най-голямата социалната инициатива на Нова Броудкастинг Груп в България, реализирана със съдействието на фондация Reach for Change Bulgaria.

Анимациите, които “Маргаритка” създава, са направени така, че да впечатляват и забавляват най-малките. В създаването на видеата за проекта “Маргаритка”, участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България.

Можете да закупите диска от ТУК.

Да ги последвате във Фейсбук.

И да гледате видеата ТУК.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,789 преглеждания

Comments are closed.