Песента на природата по Radio Family

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

-3

” Ние не сме наследили Земята от нашите предци, ние я взимаме назаем от нашите деца” – древна индийска поговорка

Идеята, която свързва хората от цял свят на 22 април – Денят на Земята, е да се обединят в защита на околната среда.

Да си напомним, че майката Земя има нужда от нас – да я пазим, обичаме и най-важното – да не я променяме, защото и ние имаме нужда от нея. Децата са най-истинските посланици на тази идея! Те не унищожават, опожаряват и изсичат горите, и не убиват животните. Освен ако не ги научим на това. Затова си зададохме въпроса – дали ние трябва да ги възпитаваме как да опазват природата или просто трябва да се опитаме да съхраним връзката, която те съвсем естествено имат с НЕЯ?

От 22 април по единственото радио, посветено на децата – Radio Family, ще слушаме техните послания, свързани с опазването на планетата и в началото на всеки час в програмата ни ще звучи най-красивата музика – песента на природата. А всяка вечер, след приказката за лека нощ, ще продължим да слушаме природните звуци.

Към инициативата ” Песента на природата” ще се присъединят и децата от 73-то СОУ” Владислав Граматик”, които ще ни разкажат за своите любими цветя.

Едно от най-красивите неща, които сме виждали – Земята, погледната от много високо – вижте филмчето на НАСА, което ни показва как изглежда нашият дом от космоса! След това си представете, че България е едно от най-вълшебните кътчета на тази планетата. Все още.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,193 преглеждания

Comments are closed.