• No categories

Пастет от варени яйца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

egg_pate

Великден отмина, с него и постите, но и тежките трапези през трите празнични дни.

Със сигурност обаче все още ви се намират от пъстро боядисаните великденски яйца. За да внесете разнообразие в менюто и да не бъдат тъжно изоставени, ви предлагаме една лесна и вкусна рецепта, която може да предложите на всички у дома като сутрешна закуска или лека вечеря.

За пастета ще са ви нужни следните продукти:

5-6 твърдо сварени яйца
сол
черен пипер
3-4 с.л. растително масло
1-2 с.л. течна сметана или вода
няколко капки пресен лимонов сок

Настържете на ситно ренде яйцата, прибавете олиото и сметаната/водата и бъркайте докато сместа се обедини. Ако е необходимо добавете още малко вода. Подправете според вкуса си със сол, черен пипер и лимонов сок.

Поднесете с препечени филийки или домашен хляб.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,751 преглеждания

Comments are closed.