Паста с тиква и карамелизиран червен лук
Базовите рецепти за паста и пица обикновено се простират до богат доматен сос, много босилек и зехтин, но ако прибавим към тези класически рецепти някои сезонни продукти, кулинарните шедьоври ще са ни в кърпа вързани при това без месо, сирене и морски дарове.
Предлагаме ви една рецепта за паста с тиква, карамелизиран лук и мащерка.
Необходими продукти:
1 пакет макаронени изделия от твърда пшеница
4 супени лъжици зехтин
1 голяма глава червен лук, тънко нарязан
1/2 малка тиква около 1 1/2 кг., нарязана на кубчета
сол, черен пипер и мащерка
Приготвяне:
Сварете пастата, според указанията на пакета, след което ги изплакнете със студена вода и отцедете, след което ги върнете в тенджерата.
Загрейте половината от зехтина в дълбок тиган на умерена температура, прибавете лука, малко сол и черен пипер и го задушете докато стане прозрачен и омекне. Извадете го в отделна чиния.
В същия тиган и останалото количество зехтин задушете тиквата с мащерката и около чаша и четвърт вода. Разбърквайте от време на време, докато тиквата омекне и остане само на мазнина. Върнете карамелизирания лук при тиквата, добавете още малко мащерка, черен пипер и ако е необходимо сол. При нужда добавете малко от водата, в която сте варили макароните.
2,114 преглеждания