Паста с коприва
Копривата е един от най-полезните дарове на природата, чиито естествен сезон е пролетта. Сега е моментът, в който да й се насладим и да се заредим с желязо от този естествен източник. Можем дори да си я набавим сами, докато се разхождаме сред природата – дори по-добре. Защото така тя ще е прясна и от гарантирано екологичен район.
Продукти:
250 г листа от коприва, почистени и добре измити
200 г орехи, посчистени и натрошени на ситно
500 г пълнозърнеста паста по избор
100 мл зехтин
200 г козе сирене
Сок от 1 лимон
Кората от 1 лимон
Пресен джоджен
Пресен магданоз
1 стрък пресен лук, нарязан на ситно
Приготвяне:
- Поставяме малка тенджера с вода и малко сол на котлона и когато водата заври, пускаме копривата за 1-2 минути, докато омекне. След това я вадим и отцеждаме, а после я пасираме в кухненския робот.
- Към копривата добавяме козето сирене, зехтина, кората и сока на лимона, както и пресния джоджен, магданоз и лука. Добавяме малко от бульона, в който е запарена копривата и пасираме до кладка смес.
- Сваряваме пастата според указанията на пакета. Отцеждаме.
- Разделяме я на порции в чинии за сервиране и я гарнираме с копривения сос.
Железен апетит!
Още рецепти с коприва:
6,286 преглеждания